Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gönüllü özel harekat polisleri mezun oldu

Yaklaşık 3,5 aydır Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören, 49. Dönem Özel Harekat kursiyerlerine düzenlenen törenle diplomaları verildi Vali Çomaktekin: "Bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyattır, vatan sevgisidir, inancınızdır, imanınızdır, vatana ve millete olan sevginizdir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AMASYA (AA) - Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM), yaklaşık 3,5 aydır eğitim gören 49. dönem özel harekat eğitim programından mezun olan gönüllü 400 polis memuruna düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, POMEM salonunda düzenlenen yemin töreninde, asayiş ve toplum huzurunu koruma, devam ettirme mecburiyetinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Ülkede yaşanan son olaylarla beraber özel harekat polisinin çok önemli bir yerinin olduğunun anlaşıldığını belirten Çomaktekin, şöyle devam etti:

"Özel harekata seçilen polis kardeşlerimiz, üstün özellikleri olan, özel yetenekli kişilerdir. Çok özel eğitimler aldınız ancak bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyattır, vatan sevgisidir, inancınızdır, imanınızdır, vatana ve millete olan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek değerlerin bunlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Son dönemde ülkemize karşı gerek içerden gerek dışardan büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için milletimize güven veriyor, sağolun varolun. Milletimizin duaları üzerinizdedir yeni göreviniz hayırlı olsun."

Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş da 3,5 aylık uygulamalı ve teorik eğitime tabi tutulan polis memurlarının mesleki eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Polislik mesleğinin zorluklarına değinen Aktaş, "Bu kurumsal ailenin bir ferdi olarak görevimizin bize yüklediği sorumluğunun farkındayız. Ülkemizin içinde bulunduğu olaylar sizleri ümitsizliğe sevketmesin, bu millet nice badireler atlatmıştır. Hasta denilirken dimdik ayağa kalkmıştır. Milletimiz dünyada hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Hepinize görevinizde başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Emre Yavuz Yaşar yaş kütüğüne okul brövesini çaktı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, yemin edilmesi ve geçit töreninin ardından sona erdi.

Törene Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgenaral Cengiz Karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, kurum ve kuruluşların müdürleri ve mezun polislerin aileleri katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English