Son Dakika Haberler

Gliserin

Gliserol olarak da bilinen gliserin organik bir bileşiktir. Bu bileşik oksijen ve hidrojen bileşeninden meydana gelmektedir. Bitkisel yağlardan elde edilen gliserin çoğunlukla saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Rengi ve kokusu olmayan gliserin şekerli şurup kıvamında olmaktadır. Toksik bir madde olmasının yanı sıra su ile karıştığında da hiçbir yan etkiye sahip olmamaktadır. Gıda alanına kadar kullanılıyor olması da bu durumu kanıtlar niteliktedir. Bu nedenle cilt bakımında da rahatlıkla kullanabilmeniz mümkündür. İki kategoriye ayrılan gliserin hayvansal ve bitkisel olarak iki gruba ayrılmaktadır. Cildimiz adına kullanılan gliserinlerde daha çok hayvansal kaynaklı olanlar tercih edilmelidir.

 

Gliserin Deyip Geçmeyin

Gliserinin pek çok alanda kullanılıyor olması ile aynı zamanda birçok faydası da yer almaktadır. Gliserin, cildi nemlendirmesinin yanı sıra aynı zamanda nem kaybını da önlemektedir. Cildin adeta nem kazanmasında etkili olan gliserin yumuşak bir cilde sahip olmanızda da etkili olmaktadır. Sadece cildin değil, dudaklarında nem kazanmasında bir hayli etkili olmaktadır. Cansız olan saçlarınızdan kurtulma adına da nemli saça bir miktar sürülen gliserin oldukça etkilidir.

Pek çok şifa kaynağı olarak da nitelendirilen gliserin, ağız yaralarından tutunda, ayakta yer alan nasırlara kadar etkili olmaktadır. Sedef ve egzama yanı sıra parlak bir tırnağa sahip olmak isteyenler adına da gliserin doğru bir tercih olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra doğal görünümü seven herkes adına gliserin adeta bir kurtarıcı olmaktadır.

 

Gliserin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bu kadar iyi yönünden söz ettikten sonra gliserin kullanım açısından da bazı püf noktaları üzerinde barındırmaktadır. Özellikle de hassas bir cilde sahip olanlar adına gliserin kullanılırken su ile seyreltilmesi gerekmektedir. Gereğinden fazla kullanımı ise gözeneklerin kapanmasını sağlayacak ve cildiniz nefes almakta zorlanacaktır. Güneşe çıkarken kullanmış olduğunuz gliserin oranını ise iyi ayarlamanızda fayda olacaktır. Sağlığınız adına sizlere iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacak gliserin adeta evlerinizde bulunan bir kurtarıcı olmaktadır. Ayrıca her üründe olduğu gibi bu üründe de kaliteli ucuz gliserin temin etmek önemli. İnternetten gliserin fiyatları hakkında detaylıca araştırma yapılmalı.

İsmini tatlı ve şekerli olan tadından aldığı bilinmektedir. Tatlı ve şekerli bir gıdanın bu kadar iyi yan etkileri de bir hayli şaşırtıcı olmaktadır. Öksürük şuruplarında dahi kullanılmakta olan gliserin bu durumu kanıtlar niteliktedir. Kozmetik ürünlerinde nem tutucu özelliği ile kullanılırken, bayanların leke çıkarma da etkili olarak kullandıkları bilinmektedir. Gliserin saklanma koşulları olarak kapağı açılan gliserinlerin kontrol edilerek kullanılmasının yanı sıra serin ve kuru yerde saklanması gerekmektedir.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English