Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eski eşini öldürdüğü iddia edilen polisin yargılanması

Öğretmen olan eski eşi İmren Kandemir'i silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan polis memuru hakkında mütalaa verildi Mütalaada sanığın müebbet hapisle cezalandırılması istendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'de İngilizce öğretmeni olan eski eşi İmren Kandemir'i silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan polis memuru Burak T'nin müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 


Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Burak T. ile İmren Kandemir'in ailesi ve tarafların avukatları katıldı.

Katılanlar avukat Oya Meriç Eyüboğlu, intihar ettiği iddia edilen maktulün parmak izinin suç aletinde bulunmadığını, sağ elini kullanan İmren Kandemir'in sol yanında silahın bulunduğunu ifade ederek, bu olayın planlanarak ve tasarlanarak yapıldığını söyledi.

Savcı Talip Kalkan duruşmada mütalaasını açıkladı. Çiftin boşandıktan sonra tekrar barıştığı ardından Burak T'nin talebi üzerine İmren Kandemir'in sanığın evine gittiği ifade edilen mütalaada, 3 gün boyunca evlilikleri döneminde ve boşanmalarına neden olan meseleleri tekrar tartıştıkları anlatıldı. Mütalaada, özellikle sanığın evlenmelerinden önce maktulün başka bir ilişkisi bulunduğu yönünde sabit fikre sahip olduğu aktarıldı.

Mütalaada sanığın, annesinin geleceğini söyleyerek maktulden evi terk etmesini istediği, iş çıkışı eve geldiğinde İmren Kandemir'i evde görmesi üzerine yeniden tartışma çıktığı belirtilerek, sanığın silahını maktulün sol göğüs bölgesine temas ettirdiği ve bu şekilde tartışmaya devam ederken tetiğe bastığı bildirildi.

Mütalaada, merminin kalbini parçalaması üzerine İmren Kandemir'in hayatını kaybettiği, sanığın durumdan kendisini kurtarmanın yollarını düşündüğü, maktulün intihar ettiği şeklinde bir kurgu oluşturmayı ve bu şekilde kendisini kurtarmayı planladığı, silahı, sırtüstü yatar vaziyette olan maktulün sol kolu yakınına bırakarak çıktığı anlatıldı.

Sanığın meslektaşlarına haber verdiği, çilingir marifetiyle kapıyı açtırdığı, bu şekilde çevrede toplananları, maktulün evde sırtüstü yatar vaziyette ve yanında silahla bulunduğu şekilde görmelerini sağladığı, bu durumun da kurgu olduğu ifade edilen mütalaada, maktulün değil sanığın elinde atış artığının mevcut olduğu belirtildi.

Mütalaada, sanık Burak T'nin "kasten öldürme"' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık avukatının mütalaaya karşı beyanlarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bahçelievler'deki bir evde 10 Nisan 2018'de İmren Kandemir'in silahla hayatını kaybettiği, İmren Kandemir ve sanık Burak T.'nin 2017 yılı içerisinde 5-6 ay süren bir evlilik yaşadıkları, 2017 Ağustos ayında da boşandıkları ifade edilen iddianamede, son zamanlarda tekrar yakınlaşan maktul ile şüphelinin aralarındaki meseleleri son kez konuşmak için olaydan üç gün önce şüphelinin evinde görüştükleri anlatıldı.

Taraflar arasında "aldatma" konusunda tartışma çıktığına vurgu yapılan iddianamede, olay günü akşam eve giden Burak T'nin maktul İmren Kandemir'i evde gördüğü, annesinin geleceğini ve bu nedenle gitmesi gerektiğini söylediği belirtilerek, "İmren Kandemir'in evi terk etmemesi nedeniyle Burak T.'nin büyük ihtimalle silahını çektiği, açıklanmayan bir şekilde yakın mesafeden ateş ederek maktulün ölümüne sebebiyet verdiği" kaydedildi.

Sanık Burak T'nin daha sonra kendisini suçtan kurtarmak amacıyla üst kattan akan suyu bahane ederek yukarı kata çıktığı anlatılan iddianamede, sanığın olay günü saat 18.39'da çilingiri aradığı, bu duruma göre olay saatinin saat 17.36 ile 18.39 arasında olduğu kanaatine varıldığı ifade edildi.

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarından gelen raporda, şüpheli Burak T'nin el svab numuneleri üzerinde atış artıklarına rastlandığına vurgu yapılarak, maktul İmren Kandemir'de ise atış artıklarına rastlanılmadığı, sanık Burak T'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English