Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya Mülteciler Günü'nde Türk ve mülteci müzisyenler konser verdi

UNHCR 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde Türkiye'de müziğin birleştirici gücünü göstermek amacıyla Türk ve mülteci müzisyenler sahne aldı UNHCR Türkiye Temsilci Yardımcısı Jean-Marie Garelli: "Her gün ortalama 37 bin insan, yani her iki saniyede 1 kişi yerinden ediliyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Dünya Mülteciler Günü kapsamında Türk ve mülteci müzik grupları aynı sahneyi paylaştı.

Savaş ve zulüm sebebiyle evlerinden kaçmak zorunda kalan milyonlarca insanın kararlılığını, cesaretini ve dayanıklılığını anmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 2001'den itibaren 20 Haziran günü Dünya Mülteciler Günü olarak anılıyor.

İKSV Salon'da gerçekleşen konserde Andalusia Trio, Mood Band, Kolektif İstanbul ve Baba Zula sahne aldı.

Etkinlikte konuşan UNHCR Türkiye Temsilci Yardımcısı Jean-Marie Garelli, UNHCR tarafından bugün 2018 yılına dair Küresel Eğilimler Raporu'nun yayınladığını belirterek, "Savaşlar, şiddet ve zulüm, arka arkaya 6 yıldır dünya çapında zorunlu yerinden edilme rakamlarını 2018 yılında rekor bir düzeye taşıdı." dedi.

- "Her gün ortalama 37 bin insan yerinden ediliyor"

Garelli, bireyler, toplumlar ve devletler arasındaki dayanışmanın hayati önem taşıdığına işaret ederek, "Bugün, Türk vatandaşları, mülteciler, kamu kurum ve kuruluşları, ülkeler, sivil toplum üyeleri ve BM kuruluşları olarak, mültecilerle, onlara ev sahipliği yapan ülke ve topluluklarla olan dayanışmamızı göstermek için buradayız." diye konuştu.

Yerinden edilen insan sayısının 20 yıl öncesine kıyasla iki katına çıktığını ve geçen yıldan 2 milyon 300 bin daha fazla insana denk geldiğini söyleyen Garelli, şu bilgileri verdi:

"Her gün ortalama 37 bin insan, yani her iki saniyede bir kişi yerinden ediliyor. 70 milyon 800 bin insanın, yarısı çocuk olmak üzere, 25 milyon 900 bini çatışma ve zulüm yüzünden ülkelerinden kaçmak zorunda kalan mültecilerdir. Türkiye 2018 yılında da Türkiye Devleti'nin ve halkının cömertliği sayesinde, uluslararası koruma ihtiyacı içindeki 4 milyondan fazla insana kapılarını açarak, 5 yıldır dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam etmiştir. Süregelen bu misafirperverliği rakamlarla anlatmak çok zor. Ancak saygımızı, dayanışmayı ve desteği ziyadesiyle hak ettiğini söyleyebiliriz."

Gerçekleşen konserin de dayanışmanın bir sembolü olduğunu ifade eden Garelli, "Müzik hepimizi bir araya getiren uluslararası bir dil. Aynı zamanda müzik çeşitliliği de temsil eder. Bu çeşitlilik bizleri zenginleştirir. Bu vesileyle, bu gece Türk ve mülteci müzisyenler sahne alacak. " dedi.

UNHCR Türkiye Sözcüsü Selin Ünal da "Bildiğiniz gibi bugün 20 Haziran, Dünya Mülteciler Günü. Hep beraber burada mültecilerin dayanıklılığını ve yaşadıkları zorlukları, bu zorluklara rağmen gösterdikleri kararlılıkları için onurlandırmak için buradayız." değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English