Son Dakika Haberler

-Ankara Fen Lisesi'nin bu yılki YGS'de sıralamaya giren öğrenci sayısı, geçen yıla oranla yüzde 100 artış gösterdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye genelinde lise yerleştirmelerinde en başarılı öğrencileri kabul eden Ankara Fen Lisesi'nin, bu yılki 2015-Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sıralamaya giren öğrenci sayısı, geçen yıla oranla yüzde 100 artış gösterdi.

"Dahiler Okulu" olarak tanınan Ankara Fen Lisesi'nden 2015-YGS'de ilk 100'e 12; ilk 1000'e 41 öğrenci girdi.

Ankara Fen Lisesi Müdürü Aydın Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin en başarılı okullarla ilgili bir bilgi paylaşımı yapmadığını, ancak önceki yıllara göre başarı grafiği yüksek okullarla bir kıyaslama yapıldığında Ankara Fen Lisesi'nin YGS'de büyük başarı gösterdiğini ifade etti. 

2014 YGS sınavında ilk 100'e 6; ilk 1000'e 23 öğrencisinin girdiğini belirten Demir, "Okulumuz, 2015 YGS sınavında, ilk 100'e 12, ilk 1000'e 41 öğrenci girerek geçen yıla göre başarısında yüzde 100 artış gösteren bir okul olmuştur. Bu başarı okulumuzun 50 yıllık tarihinde önemli bir başarı olarak yer almıştır" diye konuştu. 

Ankara Fen Lisesi'nin, hem bireysel bazda ama daha çok bütün öğrencileriyle kitle başarısı olan bir okul olarak diğer okullardan ayrıldığını belirten Demir, "Önemli olan da birkaç öğrenci değil bütün öğrencilerin en iyi öğrenciler kadar başarı göstermesidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Demir, fen ve matematik ağırlıklı eğitim verilen lisenin bugüne kadar çok sayıda üniversitelerin rektör ve dekanlarının yanı sıra dünyaca ünlü bilim insanı, CEO ve sanatçı mezununun bulunduğunu anlattı. 

-50 yılda 4 bin mezun verdi

Ankara Fen Lisesi'nin Türkiye genelinde neredeyse tam puanla öğrenci almasıyla "Dahiler Okulu" olarak tanındığını dile getiren Demir, okula temel bilimlerde özellikle nitelikli bilim insanı yetiştirmek amacıyla her yıl 120 öğrencinin kabul edildiğini söyledi.

Lisenin trafikten ve şehir gürültüsünden uzak ODTÜ kampüsünün içinde erken bir üniversite görüntüsü çizdiğine işaret eden Demir, fen ve matematik ağırlıklı eğitim veren lisenin kurulduğu günün üzerinden geçen 50 yılda, 4 binin üzerinde mezun verdiğini söyledi. 

Lisenin yatılı olduğundan öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve sanat yönlerini destekleyici ve geliştirici çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Demir, "Öğrencilerimiz, fen ve matematik alanındaki başarıları kadar özellikle müzik alanında da iddialılar" diye konuştu. 

Lisede düzenledikleri konferanslarda uluslararası düzeyde çalışmalar yapan bilim insanlarını öğrencilerle buluşturduklarını dile getiren Demir, böylece lisede erken üniversite havasının yaratıldığını söyledi. 

Okulun çok zengin kütüphanesinin ve laboratuvarlarının olduğuna dikkati çeken Demir, "Öğrencilerimizin okullarını sevmesi bizi ayrıca memnun eden başka bir durum. Farklı kültürlerde yetişen okulumuz hem öğrencilerimiz açısından hem de ülkemizin yetenekli öğrencilerinin kaynaşması açısından ülkemizin geleceği için büyük bir itici güç oluşturacaktır" değerlendirmesinde bulundu.  


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English