Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Çocukların değerini karnedeki notlar belirlemez"

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatili başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Uzmanlar, birinci dönemin yorgunluğunu atmak, ikinci döneme yüksek motivasyonla başlamak ve eksikleri tamamlamak için sömestrin önemli bir dönem olduğuna dikkat çekiyor.

“Çocukların değerini karnedeki notlar belirlemez“
Uzun ve zorlu bir eğitim öğretim döneminin ardından tatil sevinci ile bu sürecin çocuk için nasıl geçtiği hakkında önemli bilgiler veren karne heyecanı, tüm çocukları ve ailelerini sardı.

Çocukların bir kısmı emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu aileleri ile paylaşırken, bazıları da başarısız olduklarını düşünerek burukluk yaşayabiliyor. Çocukların karnesi nasıl olursa olsun bu konuda ebeveynlere önemli görevler düşüyor. Zayıf karne getiren çocukların ailelerinin ise ceza sistemi uygulamak yerine, ikinci dönemin nasıl daha verimli geçirilebileceğinin planlarını yapması gerekiyor. 
 
“Karne, çocuklarınızın sadece akademik başarısını gösterir”
 
Ailelere yarıyıl tatiline ilişkin tavsiyelerde bulunan KTO Karatay Üniversitesi Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanı Psikolog Esra Coşkun, “Karne, çocuklarınızın sadece akademik başarısını ya da yalnızca bir alanda gösterdiği başarısızlığı yansıtır ve o konu üzerinde ilerlemeniz için size bir yol haritası belirler. Karne, çocuğun ilgi ve yeteneklerinin göstergesi değildir. Çocukların değerini karnedeki notlar belirlemez. Başarı odaklı ebeveynlerde sıklıkla gördüğümüz aşırı eleştiri ve aşağılama, çocukların ve gençlerin ruh sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle ergenlik döneminde yer alan gençlerin ebeveynleri ile çatışma yaşamalarına ve aile üyelerinin birbirlerinden uzaklaşmasına sebebiyet verebilmektedir.” diye konuştu.
 
“Çocukla İlişki Sadece Karne Başarısı Üzerinden Olmamalı”
 
Anne ve babalara yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Coşkun, “Öğrenciler bir tatil dönemine girdi. Öncelikle ciddi bir çalışma sürecinden geçtikleri için, bu dönem onların streslerinden arınıp rahat bir şekilde ikinci yarıya hazırlanacakları bir dönemdir. Fakat bu süreyi sadece tatil rehaveti ile geçirmek de öğrencileri derslerinden uzaklaştırabilir. Bu sebeple öğrenci, kendi kapasitesine uygun bir çalışma stratejisi belirlemelidir. Böylelikle öğrenciler hem tatillerini yaparak hem de eğitimlerinden çok da kopmadan bu süreci iyi değerlendirebilirler. Tatilde ilk dönemin yorgunluğunu atmak, bedeni dinlendirmek ve zihni bir nebze olsun rahatlatmak da çalışmak kadar önem taşıyor. Çocukla ilişki sadece okul, ders ve karne başarısı üzerinden olmamalıdır. Her koşulda sevildiğini çocuğa hissettirmek özgüven gelişimi açısından oldukça önemlidir. Çocuğunuza değer verdiğinizi ve ona güvendiğinizi hissettirin. Bir sonraki dönem daha başarılı olacağına inandığınızı her daim vurgulayın.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English