Son Dakika Haberler

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde iki yıl önce PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ile hayatını kaybeden 5 kişi anıldı Saldırının olduğu yere karanfil bırakan vatandaşlar, teröre tepki gösterdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru ile 5 kişi için anma töreni düzenlendi.

Saldırının gerçekleştiği yerde gerçekleştirilen anma programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut'un okuduğu duanın ardından Çınar Kaymakamı Selami Kaya ve şehit yakınlarının da yer aldığı grup, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırının yapıldığı yere karanfil bıraktı.

Kaymakam Kaya yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerce 2 yıl önce gerçekleştirilen hain saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu anımsatarak, "Bu vatan şehitlerin varlığı üzerine bina edilmiştir. Bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Şehitlerimizi yad etmek için buradayız." dedi.

- "Bir oğlum var, onu da bu vatana kurban ederim"

Hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz'ün ağabeyi Nizamettin Açıkgöz, saldırının acısının aradan geçen süreye rağmen tazeliğini koruduğunu söyledi.

Yenge Ümran Açıkgöz ise terör örgütü PKK'ya duyduğu nefreti dile getirerek, "Allah belalarını versin. Kahrolsun PKK. Sadece kendi yakınlarımız için değil herkes için onları lanetliyorum. Bir oğlum var, onu da bu vatana kurban ederim." diye konuştu.

Anne Halide Açıkgöz de Kürtçe yaptığı konuşmada terör saldırısı dolayısıyla büyük acı yaşadıklarını belirtti.

Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seyithan Karadağ terör örgütünün hedef göstermeksizin gerçekleştirdiği saldırılarla insanlık suçu işlediğini dile getirerek, "Güçlü devletimiz kısa sürede terörü ülke gündeminden çıkaracaktır." ifadesini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, hiçbir terör örgütünün ülkenin huzurunu bozmaya gücünün yetmeyeceğine işaret ederek, "Teröristler gelsinler, teslim olsunlar. Yapacakları başka bir şey yok. Kimse bölgenin ve Türkiye'nin huzurunu bozamaz." şeklinde konuştu.

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English