Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cezayir'de cumhurbaşkanı adayından "petrole bağımlılıktan kurtulma" vaadi

İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketi'nin cumhurbaşkanı adayı Abdurrezzak Mukri, ülkesini hizmet sektöründe Arap ülkeleri arasında ilk sıraya taşıma ve petrole bağımlılıktan kurtarmayı vadetti

Anadolu Ajansı haberine göre;
CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki en büyük İslami eğilimli parti olan Barış Toplumu Hareketi'nin nisan ayında yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Abdurrezzak Mukri, ülkesini hizmet sektöründe Arap ülkeleri arasında ilk sıraya çıkarma ve ekonomide köklü reformlar yapılarak petrole bağımlılıktan kurtulma vaadinde bulundu.

Mukri, Barış Toplumu Hareketi'nin başkent Cezayir'deki genel merkezinde düzenlediği tanıtım toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçilmesi halinde uygulayacağı "Cezayir Rüyası" adını verdiği programını açıkladı.

Seçilmesi halinde ülkesini hizmet sektöründe Arap ülkeleri arasında ilk sıraya taşıyacağını söyleyen Mukri, sanayi ülkeleri arasında ilk 20'ye girmek için de gerekli adımları atacağını ifade etti.

Mukri söz konusu programın siyasi vizyon, ekonomik vizyon ve tüm sektörlerde uygulanacak detaylar olmak üzere 3 ana eksenden oluştuğunu anlattı.

Parti içinden ve dışından uzmanlar tarafından hazırlanan programda diğer ülkelerin tecrübelerinden yararlanıldığını aktaran Mukri, programın uzlaşı üzerine kurulduğunu ve buradaki amacın demokratik bir yönetime geçiş olduğunu dile getirdi.

Mukri ekonomide de köklü reformlar yapılacağını ve petrol gelirlerine bağımlılığı ortadan kaldırmak için adımlar atılacağını belirterek, 2 milyon işletme kurulacağını kaydetti.

Barış Toplumu Hareketi'nin cumhurbaşkanı adayı Mukri ayrıca, 2 dönem cumhurbaşkanlığı makamında kalması halinde, ülkesinin 20 yıl içinde sanayileşmiş ülkeler arasında ilk 20'ye girmesi için gereken tüm temelleri atma sözü verdi.

Cezayir'de 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvuruları 19 Ocak'ta başlamıştı. Başvuru süresi 3 Mart'ta sona erecek.

Mevcut Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika, 10 Şubat'ta halka yönelik yayımlanan mektubunda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 5. kez aday olduğunu açıklamış ve seçimi kazanması durumunda da bazı reformlar yapacağı sözünü vermişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English