Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çalış: Çiftçi mesleğine itibar kazandırılmalıdır

Tarımsal üretimin devamı için gençlere çiftçiliğe özendirilmesi gerektiğini belirten MHP Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, "Çiftçi mesleğine itibar kazandırmak gereklidir" dedi.

Çalış: Çiftçi mesleğine itibar kazandırılmalıdır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Aday Adayı Celil Çalış, ekonomik kalkınmanın tarımdan başlaması gerektiğine ifade ederek "Çiftçilik meslek haline getirilmeli" dedi. Aday adaylığı sürecinde "Toprağın Adamı" unvanı ile çiftçilerle iç içe olmaya devam eden teşkilatlarla bir araya gelen Çalış, tarımsal üretimin devamı için gençlere çiftçiliğe özendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

İNSANLARI DOĞDUĞU YERDE DOYURMALIYIZ

Çalış, "Sosyal devlet özelliği ile insanların doğduğu yerde doyurulması adına gerekli yatırımlar yeterince yapılmalıdır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda dillendirdiği ancak bir türlü adım atamadığı havza bazlı ürün destekleme modelini bir an önce hayata geçirmelidir. Bunun yanında ürün gruplarına göre üretici birliklerinin kurulmasını sağlamalıdır. Tarım ülkesi olduğumuzu kabul ederek ekonomik kalkınma hamlemizi tarımdan başlatmalıyız. Bu kapsamda çiftçiliğin meslek haline getirilmesi konusunda üretici birliklerinin oluşturulması için yol gösterici ve destekleyici yönetmelik ve kanunları hayata geçirmeliyiz. Çiftçiliğin meslek haline getirilmesi gerekmektedir" dedi. 

BAKANLIKLAR ARASI KOORDİNASYON SAĞLANMALI 

Tarım sektöründe gençlerin eğitim amaçlı kırsal alan dışına çıktığını ve tarım dışında istihdam olarak ayrıldıklarını ifade eden Çalış, şunları kaydetti: "Bununla birlikte tarım nüfusu yaşlanmaktadır. Yaşlı nüfus modern tarım teknik ve teknolojilerine yönelik uzun vadeli yatırımlardan kaçınmaktadır. Geniş ve verimli arazilerde üretim faaliyeti yapan üreticiler yatırımlarını tarım dışında yapmakta ve çocukları için tarım dışında gelecek hazırlamakta ve toplum psikolojisi gençleri tarım dışına yönlendirmektedir. Tarımda insanlar kendilerine bir gelecek planı yapmıyorlar. Bugün üretim bölgelerindeki genç nüfusta en çok öne çıkan sağlık ve sosyal güvence endişesi. Bu ihtiyaçsa da, mazeretse de buna çözüm üretmeliyiz.  Bu sosyal bir sorun olup Tarım Bakanlığı'ndan beklenmemeli, bakanlıklar arası koordinasyonla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretim bölgelerinde yaşayan insanların sağlık ve sosyal güvence sorununu çözmelidir. Tarım sektöründe yer alan gençlere gelecek ile ilgili hedef vermek lazım, onların heyecanını yükseltmek lazım. Sosyal ve ekonomik hedeflere ihtiyaç vardır. Çiftçi mesleğine itibar kazandırmak gereklidir. Mesleki ve sosyal birliktelikler güçlendirilmelidir. Bu konuda sektör paydaşlarına çok iş düşecektir"


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English