Son Dakika Haberler

Haklarında dava açılan 2'si firari 5'i tutuklu, 18 sanığın yargılanmasına devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 2'si firari 5'i tutuklu, 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti firari sanıklardan Z.H'nin yakalandığını ve yargılamasının tutuksuz olarak devam edeceğini açıkladıktan sonra tanıkları dinlemeye başladı.

Tanık Ö.Y, SEGBİS aracılığı ile bağlandığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan M.B. hakkında beyanda bulundu.

Daha önce verdiği beyanları tekrarladığını ifade eden Ö.Y, "M.B. benim teyzemin kızı olur. Kendisini bu nedenle tanırım. Bütün eğitim hayatının örgüte ait yurt ve okullarda geçtiğini akrabalık bağlarım nedeniyle biliyorum. Darbe teşebbüsü öncesinde de bir yurtta yönetici olarak çalışıyordu." şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Seyfi Han'ın, teyzesinin kızı olan sanık aleyhinde neden beyanda bulunduğunu sorması üzerine Ö.Y, "Darbe teşebbüsü sonrasında vatandaşlık bilinciyle bildiğim bu hususu yargı makamlarıyla paylaşmak istedim. Benim kendisi ve ailesiyle husumetim yoktur." dedi.

Tanığın dinlenilmesinin ardından söz verilen Cumhuriyet savcısı, tanık beyanına itirazlarının olmadığını belirterek, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatları ise tutuklu müvekkillerinin tahliye edilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dinlenilmesi gereken 2 tanığın hazır edilmesi, bazı sanıklar için istenen ByLock ID bilgi ve içeriklerinin beklenmesi için duruşmayı 27 Haziran'a erteledi.

Bir önceki duruşmada tutuksuz sanıklar E.S. ile M.S'nin dosyaları ayrılmış, F.Ş. tahliye edilmişti.



- İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 35 sayfalık iddianamede, 18 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English