Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM Koordinatörü: "Yemen'deki saldırı korkunç ve kabul edilemez"

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Koordinatörü Lise Grande: "Bu saldırı korkunç ve kesinlikle kabul edilemez" "Yemen, dünyadaki en kötü insani krizi yaşıyor. Yemen'de nüfusun yüzde 75'ini oluşturan 22 milyon kişi insani yardıma muhtaç"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MARİB (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Koordinatörü Lise Grande, Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan otobüse düzenlenen saldırının "korkunç ve kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Grande, yaptığı yazılı açıklamada, dün Sada ilinde düzenlenen hava saldırısında çoğu 10 ila 13 yaş arasında onlarca çocuğun öldüğünü hatırlatarak, "Bu saldırı korkunç ve kesinlikle kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Yemen'deki savaşın maliyetinin her geçen gün arttığını kaydeden Grande, "Yemen, dünyadaki en kötü insani krizi yaşıyor. Yemen'de nüfusun yüzde 75'ini oluşturan 22 milyon kişi insani yardıma ve korumaya muhtaç." değerlendirmesinde bulundu.


Grande, Yemen'de binlerce sivilin, yetersiz beslenme ve hastalık gibi önlenebilir nedenlerden ölürken, her 10 dakikada en az 1 çocuğun savaşa bağlı sebepten öldüğünü ifade etti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Twitter hesabından dün yapılan açıklamada, Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda 50 kişinin öldüğü, 77 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

ICRC'den bugün yapılan açıklamada ise söz konusu saldırıda ölenlerin sayısının 51'e, yaralı sayısının da 79'a yükseldiği aktarılmıştı. Açıklamada, ölenlerin 40'ının, yaralıların 56'sının çocuk olduğu ifade edilmişti.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, dün yaptığı yazılı açıklamada, Sada'da düzenlenen saldırının sorumluluğunun Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait olduğunu ileri sürmüştü.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki de Sada ilinin hedef alınmasının, meşru bir askeri eylem olduğunu savunmuştu. Maliki, Suudi Arabistan'ın Cazan kentinde sivillere yönelik düzenlenen, ölü ve yaralıların olduğu saldırıya işaret ederek, eylemde bu saldırıyı planlayan ve uygulayan unsurların hedef alındığını kaydetmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English