Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Binlerce öğrenciye "Kızılaycılık" öğretilecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolü ile pansiyonlu okullardaki öğrenci ve öğretmenlere yönelik afet, ilk yardım, kan bağışı gibi konularda eğitimler verilecek, gençlik faaliyetleri düzenlenecek Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran: "Kızılay ile yapılacak çalışmaların öğrencilerin toplumun bir paydaşı olarak yetişmeleri noktasında ciddi katkıları olacağına inanıyoruz" Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan: "Protokol ile b

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Kızılay Derneği arasında, pansiyonlu okullardaki öğrenci ve öğretmenlere yönelik afet, ilk yardım, kan bağışı gibi konularda eğitimlerin verilmesini, gençlik faaliyetlerinin düzenlenmesini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

MEB ile Türkiye Kızılay Derneği arasındaki işbirliği protokolü imza törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan katıldı.

Bakanlıkta düzenlenen törende konuşan Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, eğitim ve yardım konularında faaliyet gösteren iki kurumun iş birliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Safran, Bakanlık olarak 21. yüzyılda çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak için Vizyon Belgesi hazırlandığını, eğitim paydaşı sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların eğitimiyle yakından ilgilendiklerini ifade eden Safran, bu konuda sivil toplum örgütlerinin katkısının bakanlık için çok önemli olduğunu anlattı.

Türk Kızılayı ile yapılan iş birliğinde öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılımının artırılmasının, Kızılayın faaliyetleri konusundaki duyarlılıklarının gelişmesinin ve bu faaliyetlere katılım konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesinin hedeflendiğini anlatan Safran, "Çocuklarımız, Kızılayın tarihi misyonu konusunda duyarlılıklarını artırdığında, gelecekte yardım kuruluşlarına yardım etme noktasında da katkı verecekler." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Safran, iş birliği protokolüyle 30'a yakın pansiyonlu okulda zeka oyunları sınıflarının oluşturulacağını, bu pansiyonların ihtiyaçlarının ayni ve nakdi yardımlarla giderileceğini, afet ve kazalarda ilk yardım ve diğer tedbirlerin alınması konusunda öğrenci ve öğretmenlere bilinç kazandırılacağını bildirdi.

Kızılayın protokol ile pansiyonlarda "Kızılay Kitap Köşeleri"nin kurulmasına, tematik gençlik kamplarının düzenlenmesine, Genç Türk Kızılayı kulüplerinin kurulmasına katkı vereceğini kaydeden Safran, "Bu çalışmaların öğrencilerin toplumun bir paydaşı olarak yetişmeleri noktasında ciddi katkıları olacağına inanıyoruz." dedi.


Safran, Kızılay Derneği ile yapılacak protokolle öğrencilere yönelik kan bağışı bilinçlendirme eğitimlerinin düzenleneceğini bildirdi.

- "Öğrenciler diğerkamlığı da öğrenecek"

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan da Kızılayın tarihi içinde ülke insanına katkı sağlamayı sürdüreceğini belirtti. Altan, "Protokolle binlerce öğrenci hem Kızılaycılığı hem dayanışmayı hem diğerkamlığı öğrenecek hem başkasına katkı sağlamanın tadına varacak." şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin çocuklara bu konu başlıklarını derslerde de anlattığını dile getiren Safran, Kızılay olarak öğrencileri yardımseverlik konusunda aydınlatmaya gayret edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Safran ile Türk Kızılay Derneği Genel Müdürü Altan protokolü imzaladı.


Protokol ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında görev yapan yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik Kızılay ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılacak. Bu okullardaki öğrencilerde afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalık oluşturulacak, ilk yardım bilincinin yaygınlaştırılması sağlanacak, kan bağışı konusunda bilgilendirme yapılacak, gençlik hizmetleri, kişi, toplum sağlığı ve sosyal hizmetler gibi birçok konuda eğitimler düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında, yarışma, tören, tanıtım günü, anma günü, yayın, kampanya, ziyaret, gösteri, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama ve benzeri etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca, Kızılay tarafından 100 pansiyonlu okula badminton malzemeleri sağlanacak.

Protokol, MEB'e bağlı 982'nin üzerinde ortaöğretim düzeyindeki pansiyonda toplam 136 bin 763 öğrenciye yönelik düzenlenecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English