Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bayram öncesi evde bakım hizmeti

Beyşehir Belediyesi’nin yaşlı ve kimsesizlere yönelik olarak 4 yıl önce başlattığı evde bakım hizmetleri uygulaması sürüyor. Beyşehir’de, evde bakım hizmetleri biriminin yaklaşan kurban bayramı öncesinde yürüttüğü mesai hız kazandı.

Bayram öncesi evde bakım hizmeti
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göreve başlamasının hemen sonrasında verdiği talimatla Beyşehir Belediyesi bünyesinde faaliyete başlayan evde bakım hizmetleri biriminin yürüttüğü sıradışı birçok sosyal faaliyetle ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. 

Birimin ilçe genelinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşlara daha sağlıklı ve iyi ortamlarda bir yaşam sürmesine imkan sağlayan faaliyetler gerçekleştirdiğini aktaran Özaltun, birim faaliyetlerinin halen kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi. Özaltun, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçeye bağlı 67 mahallede yürütülen çalışmaların hız kazandığını belirtti.

Beyşehir’in 67 mahallesinde hizmet veren birimin faaliyetinden halihazırda 78 kişinin yararlandığını vurgulayan Özaltun, yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“1 Temmuz 2014 tarihinde başlayan ve ilçemiz genelindeki 55’i dış olmak üzere toplam 67 mahallede amacına uygun olarak hizmet yürütmeye başlayan evde bakım hizmetleri birimimiz, kriterlere uygun vatandaşlarımızın yaşadıkları evlerin fiziki şartlarını iyileştirerek insanlarımıza daha iyi ve sağlıklı bir ortamda yaşam sürmelerini sağlıyor. Bunun yanısıra, hizmetten istifade eden vatandaşlarımıza yalnız olmadıkları duygusunu da vererek aynı zamanda psikolojik olarak destek de sağlanmış olunuyor. Halen 4 personelle görev yapan birimimiz bünyesinde faaliyetlerin yürütülmesinde gerçek ihtiyaç sahibi kimselerin belirlenmesi için mahalle muhtarlarımız, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri ile yine ilçemizde faaliyet gösteren yardım amaçlı derneklerimizden de katkı ve destek alıyoruz. Bunun yanısıra, ilgili birimdeki arkadaşlarımız alan çalışması da yaparak tespitlerde bulunuyor. Birimimizden yararlanan hemşerilerimizin evlerinde 15’er günlük periyodik aralıklarla genel temizlik çalışmaları yürütülürken, bu çerçevede ziyaret edilen evler tepeden tırnağa temizleniyor. Ayrıca, ihtiyaç halinde evde bulunan halılar yıkanıyor, kişisel bakımlarını yapamayacak durumdaki vatandaşlarımızın banyo, saç sakal ve tırnak kesimi vb.bakımları da düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Evde banyo yapma fırsatı olmayanlar ekiplerimizce ilçe merkezindeki hamamlara belirli aralıklarla götürülerek bu ihtiyaçları gideriliyor. Birimimizden istifade eden vatandaşlarımızın sağlık yönünden rahatsızlıklarında araçlarımızla ilgili sağlık kuruluşlarına götürülerek daha sonra tekrar evlerine taşınarak tedavi ve muayene yapmaları da sağlanıyor.”



Özaltun, birimden yararlanan vatandaşlardan gelen birçok talebin imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalışıldığını da vurgularken, Kurban Bayramı öncesinde belirtilen hususlarda yürütülen faaliyetlerin hız  kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Özaltun, “Bu birimi kurmamızın ve faaliyetlerine daha da hız kazandırmamızın amacı, ilçemizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın artık yalnız olmadığını hissetmesini sağlamak ve her sıkıntısında kapısının çalınacağı bir birimin olduğunu bilmesidir. Bu konuda vatandaşlarımızın ‘Allah razı olsun’ diyerek bizlere ve çalışanlarımıza hayır duası yapmasından başka hiçbir beklentimiz yoktur ve bizim için en büyük mutluluk kaynağı da bu olmaktadır. Bu birimin özverili çalışmalarıyla aldığımız hayır dualarının Belediye hizmetlerini daha başarılı sürdürmemizde de önemli bir etken olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu. 



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English