Basketbolda maçın ardından

Eklenme Tarihi: 12.02.2018 - 21:30

Anadolu Efes Başantrenörü Ataman: "Sert savunma uygulayarak net bir galibiyet aldık. Her geçen hafta daha iyi olacağız" Eskişehir Basket Başantrenörü Berrocal: "Mağlup olmamıza rağmen oyuncularımın sahaya karakterlerini koymaları iyiydi. Bu durumdan bir an önce kurtulacağımızı düşünüyorum"



İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında konuk ettiği Eskişehir Basket'i 89-77 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, yaptıkları sert savunmayla net bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında görüşlerini aktaran Ataman, maçın başından sonuna kadar iyi oynadıklarını belirterek, "Savunmayı sert yaptığımız dönemlerde maçta ciddi hakimiyet elde ettik. Nitekim üçüncü periyotta 19 sayılık bir fark yakaladık. Ancak Eskişehir Basket de ligde bulunduğu konum itibarıyla tehlikeli bir takım. Maçı bırakmadılar ama sonunda tekrar en iyi 5'e dönerek ve sert savunma uygulayarak net bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

İki ay önce Anadolu Efes'in başantrenörlüğüne getirildiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 26 sayı farkla yenilen ve ligde 9. sırada bulunan bir takımı aldığını kaydeden Ergin Ataman, "Her geçen hafta daha iyi olacağız. Ligde üst sıralara tırmanmayı başardık. İyi basketbol oynayarak bu tip maçları kayıpsız geçmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.



- Eskişehir Basket cephesi



Eskişehir Basket'in başantrenörü Josep Maria Berrocal ise Anadolu Efes'e yenilmelerine rağmen oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Maçın sonunda Anadolu Efes ile başa baş olma şansını kaybettiklerini dile getiren Berrocal, "Sakatlıklardan dolayı eksiğimiz vardı. Anadolu Efes, 3. çeyrekte farkı açtı ama mücadele ederek maça geri geldik. Mağlup olmamıza rağmen oyuncularımın sahaya karakterlerini koymaları iyiydi. Bu durumdan bir an önce kurtulacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: