Basketbol: Erkekler Türkiye Kupası

Eklenme Tarihi: 15.02.2019 - 21:50

TOFAŞ: 83 Beşiktaş Sompo Japan: 89 Beşiktaş Sompo Japan yarı finale yükseldi

Salon: Ankara

Hakemler: Zafer Yılmaz, Altuğ Köselerli, Ziya Özorhon

TOFAŞ: Garrett 14, Yiğit Arslan 6, Mejia 18, Weems 16, Muhsin Yaşar 4, Elegar 9, Kadji 10, Barış Ermiş 2, Berkan Durmaz 4, Muhaymin Mustafa

Beşiktaş Sompo Japan: Pressey 8, Erkan Veyseloğlu 2, Burak Can Yıldızlı 9, Buva 5, Rich 30, Benzing 9, Gibson 13, Kenan Sipahi, Samet Geyik 13

1. periyot: 25-20

Devre: 39-48

3. periyot: 58-69

Beş faulle çıkan: 38.00 Weems (TOFAŞ)



ANKARA (AA) - Basketbolda, Erkekler Türkiye Kupası ikinci gün son maçında Beşiktaş Sompo Japan, TOFAŞ'ı 89-83 mağlup ederek, yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya TOFAŞ, rakibine oranla daha iyi bir başlangıç yaptı ve 4-0'lık skorla öne geçti. Bursa ekibi adam adama savunma yaparak rakibine şans tanımadı. TOFAŞ, hücumda topu iyi çevirerek kolay sayı şansı bulurken, 7-1'lik avantaj yakaladı. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala toparlanan ve üst üste sayılar bulan Beşiktaş Sompo Japan 8-7 öne geçmeyi başardı. İlk çeyreğin son 2 dakikasına 15-15 eşitlikle girildi. Periyodun son 1 dakikasına 21-15 önde giren TOFAŞ, çeyreği de 25-20 üstün bitirdi.

İlk çeyrekte hücumda bir türlü organize olamayan Beşiktaş Sompo Japan, ikinci periyoda Pressey'in 3 sayılık basketiyle başlayarak farkı 2 sayıya (25-23) indirdi. Hızlı hücumla sayılar bulan siyah-beyazlılar çeyreğin 2,5 dakikalık bölümünde 27-26 öne geçti. Siyah-beyazlılar devrenin bitimine 1 dakika kala farkı 9 sayıya (45-36) çıkardı. İyi oyununu sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, ilk yarıyı da 48-39 önde tamamladı.

Beşiktaş Sompo Japan ikinci devreye üst üste bulduğu sayılarla başlarken farkı da 13 sayıya (53-40) çıkardı. TOFAŞ rakibin özellikle hücumdaki top kayıplarını iyi değerlendirdi ve skoru 53-48'e getirdi. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası 58-50 siyah-beyazlı ekibin üstünlüğünde geçildi. Periyodun son 2 dakikası 67-54 Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğünde geçilirken, TOFAŞ hızlı hücumlarla bir türlü aradaki farkı eritemedi. Skorda 67-56 üstünlükle çeyreğin son dakikasına giren siyah-beyazlılar, bu bölümü 69-58 önde bitirdi.

Final periyoduna TOFAŞ art arda bulduğu 7 sayıyla başladı ve farkı 4 sayıya kadar (69-65) indirdi. Beşiktaş Sompo Japan son periyottaki ilk sayılarını Gibson'un faul atışlarından buldu. Çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümde 14-2'lik seri yakalayan TOFAŞ, skoru 72-71 lehine çevirmeyi başardı. Karşılaşmada final periyodunun ilk 5 dakikası 75-74 Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar bulurken son 3 dakikaya siyah-beyazlılar 81-77 önde girdi. Beşiktaş Sompo Japan, Samet Geyik'in hücum ribauntlarındaki performansıyla maçtan 89-83 galip ayrılmasını bildi.






Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”