Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Akıllı şehir" teknolojisi elektrikte yüzde 60 tasarruf sağlıyor

Konya'da teknoloji şirketi Logiba, il ve ilçelerde kurduğu Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi (ASAS) ile elektrik sarfiyatında yüzde 60 tasarruf sağlıyor.

“Akıllı şehir“ teknolojisi elektrikte yüzde 60 tasarruf sağlıyor
Konya'da elektrik teknolojisi ve altyapı sistemleri üreten Logiba şirketi, Ar-Ge çalışmalarıyla elde ettiği ürün ve tasarımları belgelendiriyor. 

Akıllı Şehir Aydınlatma Sistemi (ASAS) ve Akıllı Şehir Atık Toplama Sistemi (ASAT) üzerine strateji geliştiren şirket, bu teknolojiyle il ve ilçelerde hizmeti kolaylaştırıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunda da gündeme getirdiği "akıllı şehir" uygulamasının altyapısını kuran şirket, meteoroloji takip, plaka tanıma sistemi ve güç analizi hizmeti de sunuyor.

Dış mekan aydınlatmasında kullanılan inovatif aydınlatma otomasyon sistemi ASAS, hem kablosuz haberleşme hem de elektrik şebekesi üzerinden haberleşmeyle aktif hale geliyor.

Aydınlatmada güvenliği ve esnekliği sağlayan sistem, yüzde 60 enerji tasarrufu sağlıyor.



- Çevreci ve inovatif

Firmanın kurucusu Lütfi Can Başaran, yaptığı açıklamada, boşa harcanan enerji miktarının büyük sorun olduğunu söyledi.

Şirketin enerji sarfiyatında verimliliği önceleyen anlayışla çalışma yürüttüğünü anlatan Başaran, "Akıllı şehir dediğimiz zaman insanların gözünde genellikle ve sadece işlevlerin otomatikleşmesi canlanıyor. Oysa vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için şehri etkin yönetmek gerek. Bunun için de teknolojiyi araç olarak kullanıp, şehir sakinlerinden geri besleme alarak sürekli olarak yeni stratejiler geliştirmek gerekiyor. Nesnelerin interneti (IoT) uygulamalarının ana maddesi olan veri, akıllı şehir konusunda da en önemli konu başlığı." diye konuştu.

ASAS ile şehirlerin aydınlatılmasında modern teknik ve teknolojiyi hizmete sunduklarını anlatan Başaran, bugüne kadar 20 il ve ilçede kurdukları sistemi yurt dışına da ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.



- Sağladığı tasarrufla masrafını 2 yılda çıkarıyor 

Başaran, yaklaşık 4 yıldır akıllı şehir uygulamaları üzerine çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bünyemizdeki elektrik mühendisi ve teknikerlerimizle daha yenilikçi şehirler ortaya çıkarma amacıyla akıllı şehirler konsepti ürünleri geliştiriyoruz. Daha akıllı ve çevreci şehirler inşa etmek için Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. 'Akıllı şehirler' konsepti altında akıllı aydınlatma, akıllı atık takip, plaka takibi, meteoroloji çözümü sunuyoruz. Çevreci, yenilenebilir ve kontrol edilebilir enerji hayatı kolaylaştırıyor. Akıllı şehir sistemleri, harekete duyarlı sensörle akıllı şehirciliğin temel omurgasıdır. Her yerde armatürü vardır. ASAS, harekete, zamana ve mevsim şartlarına göre aydınlatmayı ayarlayabiliyor. ASAS'ın yatırım bedeli, 19-24 ay arasında sağladığı tasarrufla kendini amorti ediyor. Mili ekonomiye enerji sarfiyatındaki tasarrufla ciddi katkı sunuyor. Yüzde 60'ın üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Ülkemizin aydınlatma giderlerinde önemli tasarruf sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeme getirdiği bu uygulama için bu sahada yerli üretim yapan firmalar yeterli sayıda var. Ülkemizde bu ihtiyacı yurt dışına bağımlı olmadan karşılama kapasitesi var."

Teknokentlerde girişimcilerin bu alandaki çalışmalarını keyifle takip ettiğini ifade eden Başaran, start-up alanında çalışanlara gerekli desteği verme çağrısında bulundu. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English