Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin, kim hangi paralel yayınların kimleri propaganda ettiğine dikkat edin. İşte tüm bunlara karşı terörü, yalana, iftiraya yaslananlara karşı dimdik duracak mıyız?" "Türkiye'yi terörle, şiddetle terbiye etmek isteyen harici odaklara, dış mihraklara, 'Biz biriz, iriyiz, diriyiz' diyecek miyiz? Hadlerini bildirecek miyiz?" "Çakallar millete tuza

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin, kim hangi  paralel yayınların kimleri propaganda ettiğine dikkat edin. İşte tüm bunlara karşı terörü, yalana, iftiraya yaslananlara karşı dimdik duracak mıyız?"" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Memleket işgal altındayken Kahramanmaraşlıların, Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın sorumluluktan kaçmadığını ifade eden Davutoğlu, "Biz buradayız dediler. Memleket meselesi omuzumuzdaysa 7 düvele meydan okuruz dediler. Biz de Rıdvan Hoca'nın talebesi Ahmet hoca, Sütçü İmam'ın talebeleri diyoruz ki 'Memleket terör baskısı ve tehdidi altındayken, sınırlarımızda şu veya bu ülkenin uçakları bizi tehdit etmeye cüret ederken, memleket tehdit altındayken biz hiç bir zaman memleket meselesinin uzağına düşmeyiz. Şahsi hesabımızı yapmayız, aynen Kahramanmaraşlılar gibi biz buradayız, biz Ankaradayız, biz Kahramanmaraş'tayız' deriz. 'Biz buradayken çakallar, puslu havaları seven çakallar bize meydan okuyamaz' deriz" değerlendirmesinde bulundu.

Meydandakilere, "Aziz Kahramanmaraşlılar bizim memleket meselesine sahip çıktığımıza şahit misiniz? Memleket  meselesi diyince bir tek AK Parti'nin ayakta durduğuna şahit misiniz?" diye soran Başbakan Davutoğlu, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı.

Günün birlik günü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Gün birlik günüdür. Birlik ile yürümeye var mısınız? Gün kardeşlik günüdür, kardeşlik bayrağını yükseltmeye var mısınız?" diye sordu.  

Milletin birliği ve insanların kardeşliğini kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceklerini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşların hukukunu mutlaka koruyacağız. Hukuk  dışına çıkmadan vatandaşlarımız güvenliğini sağlayacak, teminat altına alacağız. Hukuk içinde kalarak kamu düzenini muhafaza edeceğiz. Beyannamemizde açıkça söylediğimiz gibi,  AK Parti olarak 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesini', her meselede çözüm irademizi sonuna kadar sahibiz. Aynı iradeyi koruyoruz. Bu iradenin yegane sahibi de AK Parti'dir. Eşit vatandaşlığı, kardeşliği, toplumsal barışı, Türk, Kürt, Sünni, Alevi birlikteliğini, kardeşliğini, refah ve huzuru tesis etmek ne kadar görevimizse, kazanımlarımızı korumak da o ölçüde görevimizdir.".

Bu ülkenin gençlerini birbirine düşman etmelerine asla izin vermeyeceklerine dikkat çeken Davutoğlu, konuşmasında Aşık Mahzuni Şerif'in "Boşa dövüşmeyin bizim yiğitler/ Sizi vurduranlar, vurulmuyor ki/ Kimbilir nerede hangi koltukta /Kömürde tarlada yorulmuyor ki/Aynı babanın oğlu ölenle öldüren/Ölenle öldüren düşmanı güldüren/Yok muydu bunu size bildiren/Vur diyenler ortalıkta gözükmüyor ki" türküsünün sözlerine yer verdi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Vur diyenler' dış odaklardır. Türkü Kürde, Sünniyi Aleviye kırdırmak isteyenler dış odaklardır. 7 Haziran'da seçim olup demokraside  bir aşama geçilmişken, 'biz sırtımızı teröre yasladık diyenler, ayaklanma çağrısında bulunanlar silahla meydan çıkmaya kalkışanlar, polisimizi, askerimiz, vatandaşımızı şehit edenler'. İşte onlar, o odakların sesini dinleyenler. Bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin, kim hangi  paralel yayınların kimleri propaganda ettiğine dikkat edin. İşte tüm bunlara karşı terörü, yalana, iftiraya yaslananlara karşı dimdik duracak mıyız? Kahramanmaraşlılar. Hadlerini bildirecek miyiz? İstiklal davamıza öncülük yaptığın  gibi Maraş, istikbal davamıza  da öncülük yapacak mısınız? Türkiye'yi terörle, şiddetle terbiye etmek isteyen harici odaklara, dış mihraklara 'Biz biriz, iriyiz diriyiz' diyecek miyiz? Hadlerini bildirecek miyiz? İşte 1 Kasım'da duymak istediğimiz ses bu."

-"Çakallar millete tuzak kurmakla meşgul"

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Davutoğlu, "Bizdeki muhalefet böyle. Onları, kendi küçük hesaplarıyla bırakalım. Onlar kendi zihniyetlerinin gereğini yapacak. Bizde kendi bildiğimiz, inandığımız doğruların takipçisi olacağız. O yol milletin yoludur, o yol milli iradenin gösterdiği istikamettir" diye konuştu.

AK Parti'nin 13 yıldaki hizmetleri hakkında vatandaşlara bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 yılda milli geliri 230 milyar dolardan 830 milyar dolara, 3 bin dolardan aldıkları kişi başına milli geliri kişi 10 bin dolara çıkardıklarını kaydetti.

Davutoğlu, Merkez Bankası rezervini 26 milyar dolardan, 102  milyar dolara çıkardıklarını bildirdi.

Meydandakilerin "Edeler burada, çakallar nerede" sloganları üzerine Davutoğlu, "Çakallar millete tuzak kurmakla meşgul. Puslu havalardan ateş,  kan çıkarmakla meşgul. Onlara bir ders verecek miyiz?. Çakallara, puslu havalardan çıkarıp aydınlık Türkiye'yi gösterecek miyiz?" diye konuştu.

Türkiye'nin 2003- 2013 yıllarında tüm küresel ekonomik krize rağmen her yıl yüzde 5 büyüdüğünü anlatan Davutoğlu,  IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcun ödendiğini, Türkiye'nin şu anda dünyada mazlumlara ve fakirleri en fazla borç veren ülke haline geldiğini vurguladı.

Davutoğlu, ihracatta 36 milyar dolardan 158 milyar dolar seviyesine çıkıldığını, enflasyonun 34 yıl sonra tek haneli duruma gelindiğini belirterek, 2012'de Türkiye'nin en düşük enflasyonu gördüğünü kaydetti.

2002'de 119 milyar Türk lirası bütçenin şu anda 479 milyar olduğunu, bunun da 84 milyarının eğitime ayrıldığını aktaran Başbakan Davutoğlu, 13 yılda 117 yeni  üniversite kazandırdıklarını, 355 bin dersliğin üzerine, 234 bin derslik daha inşa ettiklerini açıkladı.

(Sürecek)

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English