Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışında "ezoterik" isimler

ABD'nin Kudüs'teki Büyükelçiliğinin açılış törenine resmi yetkililerle birlikte katılan isimler yaşam tarzları ve değişik görüşleriyle dikkati çekiyor.

ABD’nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışında “ezoterik“ isimler
 ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin işgal altındaki Kudüs'e taşınması için düzenlenen törende, ABD ve İsrailli siyasi yetkililerin yanında yer alan Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "Kumarhaneler Kralı" olarak bilinen iş adamı Sheldon Gary Adelson ve eşi Miriam Adelson, din adamı Evanjelik Papaz Robert Jeffress hayat tarzları ve farklı gruplar hakkındaki söylemleriyle sık sık gündeme geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından 2017'de Hazine Bakanlığı görevine getirilen banker ve film prodüktörü Mnuchin'in Neo-Nazileri desteklediği haberi göreve gelmesinin ardından Amerikan basınında yer almıştı. 

Mnuchin, suçlamaları reddetse de yazılı ve görsel basında "Kabine tarihinin en büyük psikopatı" şeklinde nitelendirilmişti.

- "Bir Yahudi olarak kurtulamazsın" diyen papaz da törende

 Trump'ın danışma kurulunda yer alan ve Büyükelçiliğin açılışında "dua eden" Evanjelik papaz Robert Jeffress ise İslam ve Yahudilik gibi farklı dinlerle birlikte Hristiyanlığın farklı mezhepleri hakkındaki nefret söylemleri ile gündeme gelmişti.

Jeffress'in ABD'de çeşitli platformlarda yaptığı konuşmalar ve dini ayinlerde Yahudilerin cehenneme gideceği yönündeki "Bir Yahudi olarak kurtulamazsın." ifadeleri kamuoyunda tepki toplamıştı.

Hristiyanlığın Katolik mezhebinin "yolsuzluk sonucu ortaya çıktığı" görüşünü savunan Papaz Jeffress'in eleştiriye tabi tutulan söylemleri arasında "Katoliklerin arkasında şeytan var ve onlar da cehenneme gidecek." sözleri de yer alıyor.

"Mormonluk cehennemin dibinden gelen bir sapıklık" sözleriyle Mormonların da tepkisini toplayan Jeffress'e, Cumhuriyetçi Partinin 2012 başkan adayı Mitt Romney sosyal medyadan "Böyle bağnaz bir ismin açılışta konuşacak olması kabul edilemez." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Jeffress'in Trump tarafından İsrail'deki büyükelçiliğin açılış törenine katılacak heyet listesinde yer alması başta New York Times ve Washington Post olmak üzere ABD medyasında gündeme gelmişti.

- Kumarhaneler kralının eşinden törene özel elbise 

Törene katılanlar arasında yer alan ABD'nin en büyük kumarhane şirketi Las Vegas Sands'ın kurucusu ve sahibi olan "Kumarhaneler Kralı" Sheldon Adelson ve eşi Miriam Adelson da dikkati çekti.

Dünyanın en zengin kişileri arasında gösterilen ve İsrail'de sahibi olduğu Israel Hayom adlı gazete İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun destekçileri arasında yer alan Adelson ve eşinin protokolde ön sıralarda olması dikkati çekti.

Miriam Adelnson'ın törene, üzerinde Yahudilerin simgesi olan şaha kalkmış aslan motifleri ve Tevrat'tan "Seni unutursam Ey Kudüs, sağ elim kurusun" ifadelerinin işlendiği beyaz bir elbiseyle katılması tartışma yaratmıştı. 

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılış törenine üst düzey katılan isimler arasında İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Başbakan Netanyahu, ABD tarafından Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın yanı sıra Trump'ın Yahudi damadı ve danışmanı Jared Kushner ile kızı Ivanka Trump yer almıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    vatansever
    6 yıl önce

    hepsinin ALLAH belasını versin insallah

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English