Son Dakika Haberler

"Bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye?nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM?nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var" "104 bin sivil toplum kuruluşumuz var. Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamı. 1980 ihtilali sonrasında 50 sivil toplum kuruluşu olan günlerimizden bugünlere geldik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) -  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye'nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Bozkır, Konya'ya gelenlerin huzur bularak ve enerji depolayarak döndüğünü söyledi.

Kendisinin de sivil toplumla buluşmak için Konya'ya geldiğini ifade eden Bozkır, gündüz AB Bakanlığı tarafından düzenlenen ve kendisinin de katıldığı, "AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi" konulu sivil toplumla diyalog toplantısında herkesin özgürce fikrini söylediğini, kucaklaştığını, tenkit ettiğini ve önerilerde bulunduğunu vurguladı.

Bozkır, arzularının da böyle bir Türkiye'ye ulaşmak olduğunu vurgulayarak, "104 bin sivil toplum kuruluşumuz var. Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamı. 1980 ihtilali sonrasında 50 sivil toplum kuruluşu olan günlerimizden bugünlere geldik" diye konuştu.

Yeni bir Türkiye'ye doğru gidildiğini dile getiren Bozkır, bu düşünceden maksadın son 10 yılda gerçekleştirilen çok önemli başarıların daha da ileriye götürülmesi olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de herkesi çözüm süreciyle demokratik reformları geliştirerek, temel hak ve özgürlükleri daha da artırarak, etnik kimliğine bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın bu ülkede yaşamaktan gurur ve huzur duyan vatandaşlar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu seçimler bir mihenk noktası. Bir taşı büyük emeklerle dağın tepesine hep birlikte taşıdık. Bu kolay olmadı. Büyük badirelerden geçildi. 2 bin yasa değiştirildi. Anayasa'mızın büyük bir bölümü değiştirildi. Şimdi bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye'nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var."

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da kentin yenilenen süreçle siyasette daha etkin ve ağırlıklı olarak temsil edilmeye başlandığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun nezdinde bakanları Konya'da ağırladıklarını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English