Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

7. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu

Farklı ülkelerden bilim insanlarının katıldığı sempozyumun açılışında, Abdal kültüründen gelen sanatçıların oluşturduğu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyeleri müzik dinletisi sundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
KIRŞEHİR (AA) - Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği tarafından her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu'nun 7'ncisi, Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ) ev sahipliğinde Kırşehir'de başladı.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılış töreninde, Abdal kültüründen gelen sanatçıların oluşturduğu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyeleri, müzik dinletisi sundu.

Törende konuşan AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2012 yılından itibaren periyodik olarak her sene farklı üniversitelerde düzenlenen sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

AEÜ'nün bu yıl 6 uluslararası sempozyuma ev sahipliği yaptığını aktaran Karakaya, şöyle devam etti:

"Ben bir matematikçi olarak sosyal bilgileri önemsiyorum. Çünkü sosyal bilgilerin toplumu inşa ettiği, kültür oluşturduğu ve medeniyet kurduğu gerçeği göz ardı edilemez. Toplumların kültürleri, tabiri yerindeyse endemiktir. Kültür evrensel olmaz, her kültürün özgünlüğü, kendilerine ait kısımları vardır. Bu anlamda sosyal bilgiler bu endemik özelliği işleyebilen, onu sosyal hayat formuna çevirebilen ve bundan kaynaklı kültür medeniyet ufkunu destekleyen temel alandır."

Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Özlem Yiğit de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, tüm sosyal bilgiler eğitimcilerini derneklerine üye olmaya davet etti.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bayram Tay da sosyal bilgiler dersinin verilmeye başlamasının 50. yılının Ahi Evran Üniversitesinde yapılması için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Sempozyuma farklı ülkelerden bilim insanları katılıyor. Katkı sağlayan ve sponsor olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından sempozyumun birinci oturumunda, "Ortaokul düzeyindeki öğrencilerin kültür kavramına ilişkin algılarının incelenmesi", "Okul öncesinde sosyal bilgiler eğitimi", "Sosyal bilgiler derslerinde görsel sanat ürünlerinin kullanımı", Öğretmen adaylarının ders planına ilişkin algıları" başlıkları işlendi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English