Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

6. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu

ASD Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir: "Ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisine olan katkısı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Türkiye, Avrasya'nın ambalaj merkezi olmaya hızla ilerleyecek. Türkiye ambalaj sektörünün geldiği noktayı dünyaya göstermeye devam edeceğiz" BASEV Başkanı Sadettin Kaşıkırık: "Sanayi ile üniversitenin aynı projelerde birlikte olabilmesi ve aynı bakış açısını paylaşması sektörümüze çok büyük bir değer katacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir, ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisine olan katkısının ilerleyen yıllarda da artarak devam edeceğini belirterek, "Türkiye, Avrasya'nın ambalaj merkezi olmaya hızla ilerleyecek. Türkiye ambalaj sektörünün geldiği noktayı dünyaya göstermeye devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu", üniversitenin Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda başladı.

Sarıbekir, açılışta yaptığı konuşmada, sempozyumun ambalaj sektörüyle ortak faaliyet alanlarında buluşan basım ve matbaa sektörünün gelişmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Türkiye ambalaj sektörünün 2017 yılında 20 milyar dolarlık kazanca ulaştığını, 2018 yılında ise 23 milyar dolar kazanca ulaşacağını tahmin ettiklerini aktaran Sarıbekir, şu bilgileri verdi:

"2017 yılında sektör 180 ülkeye 2 milyon 125 bin ton ambalaj ihracatı gerçekleştirdi ve 4 milyar 385 milyon dolarlık gelir elde etti. 2017'de sektörümüzün dış ticaret fazlası 787 milyon dolar oldu. Ülke ekonomimizin en önemli konularından dış ticaret açığına sağladığımız katkıyı artırarak sürdürüyoruz. İhracat verim fiyatlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gerçekleştirdik. 2018 yılın ilk yarısında 2 milyar 306 milyon dolarlık ihracat geliri elde eden sektörümüz 1 milyar 767 milyon dolarlık da ithalat gerçekleştirdi. Katma değerli üretim ortaklarının istikrarlı büyümesini sürüdüren ambalaj sektörümüz 2018'in ilk 6 ayında da 539 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi. Türkiye ambalaj sanayicileri olarak yeni pazarlar kazanmaya devam ediyoruz."

Pazar sayısının artırılması ve üretilenin en az yarısının ihraç edilmesi gerektiğine işaret eden Sarıbekir, 2023'te 30 milyar dolarlık pazar yüküne ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacaklarına inandıklarını vurguladı.

Sarıbekir, "Ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisine olan katkısı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Türkiye, Avrasya'nın ambalaj merkezi olmaya hızla ilerleyecek. Türkiye ambalaj sektörünün geldiği noktayı dünyaya göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Her alanda var olan teknolojik ilerlemenin ambalaj, basım ve matbaa sektörlerini de doğrudan etkilediğini belirten Sarıbekir, ambalaj ve basım sektörünün teknoloji ve donanım açısından gayet iyi durumda olduğunu dile getirerek, otomasyon ve Endüstri 4.0'ın sektörde daha çok önem kazanacağını ve bu nedenle teknolojiyi daha yakından takip etmeleri gerektiğine inandıklarını ifade etti.

- "Sanayi ile üniversitenin aynı projelerde olması sektöre değer katacak"

Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) Başkanı Sadettin Kaşıkırık da dijitalin son yıllarda basım sektörünün içerisine girdiğini ve teknolojideki gelişimlerin ivme kazanmasıyla beraber baskı altı malzemelerin de değiştiğini belirtti.

Baskı teknolojilerinin tek bir çatı altında ilerleyebilmesi adına sempozyumun çok etkili olacağına dikkati çeken Kaşıkırık, şöyle konuştu:

"Biz sanayi olarak gelecekte mühendislerimizle birlikte neler yapabiliriz ve sektörümüzü olmasını hak ettiği yere nasıl getirebiliriz diye düşünüyoruz. Konumuz baskı tekniğinin lazer, ofset ya da konvansiyonel baskıdaki gibi sistemlerle ilerlemesi değil. Sonuç ne ürettiğimiz ve ürettiğimizin ne kadar talep gördüğü. Bu teknolojilerin hepsinin değişiminde şirketlerimizin ve eğitim kurumlarında sürekli değişimi kendi içerisinde inovatif bir şekilde öğretebilecek ve bununla alakalı gelişimlerin içerisinde nasıl destek vereceğimizi ifade ediyoruz. Sanayi ile üniversitenin aynı projelerde birlikte olabilmesi ve aynı bakış açısını paylaşması sektörümüze çok büyük bir değer katacaktır."

İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Köse ise, 6'ncısını düzenledikleri sempozyumun ana temasını "dijital dönüşüm" olarak belirlediklerini dile getirdi.

Üniversitelerin 2018-2019 açılış töreninin gerçekleştirildi külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın yeni eğitim öğretim yılının temasını da "dijital dönüşüm" olarak belirlediklerini anımsatan Köse, 3 gün sürecek sempozyumda 95 bildiri sunulacağını ve kongrenin 2. ve 3. günlerinin Ambalaj Fuarı'nın yapıldığı TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek 20 oturumla devam edeceğini söyledi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da eğitimli insanların basım sektörüne katkı sağlaması için üniversite sektör iş birliğini önemsediklerine dikkati çekti.

İÜ-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise akıllı teknolojilerin kağıda ve baskı ürünlerine de yansıdığı aktararak, sempozyumun faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

"Basım Sektörü ve Endüstri 4.0" ana teması ile basım, yayıncılık ve ambalaj sektörlerinin beyaz ve mavi yaka çalışan, akademisyen, tedarikçi ve diğer tüm taraflarını bir araya getirmeyi amaçlayan sempozyum, 3 Kasım'da sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English