Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"5. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Töreni"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Eğitimi uzun vadeli bir bakış açısıyla ele alıyor, geleceğe yatırım olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin en büyük yatırımı beşeri sermayesidir, bunu da ancak eğitimle başarabiliriz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Eğitimi uzun vadeli bir bakış açısıyla ele alıyor, geleceğe yatırım olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin en büyük yatırımı beşeri sermayesidir, bunu da ancak eğitimle başarabiliriz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla verilen "5. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Töreni", Başkent Öğretmenevi'nde yapıldı.


Bakan Yardımcısı Erdem, ödül töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin, ülkelerin gelişmesini sağlayan, ekonomik olarak kalkınmalarını destekleyen, milli ve manevi değerleri gelecek nesillere aktaran vazgeçilmez bir süreç olduğunu belirtti.

Tarihin her çağında başarılı olmanın ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmenin yolunun iyi bir eğitim sisteminden geçtiğini vurgulayan Erdem, "Eğitimi uzun vadeli bir bakış açısıyla ele alıyor, geleceğe yatırım olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin en büyük yatırımı beşeri sermayesidir, bunu da ancak eğitimle başarabiliriz." diye konuştu.

Çağıyla rekabet eden, bilgi ve yüksek katma değerli ürünler üreten ve ürettikleri marka olan bir Türkiye istediklerini dile getiren Erdem, bunun yolunun nitelikli eğitimden geçtiğine işaret etti.

Eğitim ile kalkınma arasında doğrudan orantı bulunduğunu vurgulayan Erdem, insan kaynağının eğitim seviyesi yükseldikçe, iş gücü, kalkınma ve gelişmişlik düzeyinin arttığını anlattı.

Teknolojik altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi, öğretim programlarının güncellenmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gibi konularda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Erdem, bu bağlamda, 2015-2019 Stratejik Planı'nda eğitim ve öğretime erişmenin yanı sıra eğitim öğretimde kalitenin artması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin ana temalar olarak belirlendiğini, yenilikçi bir milli eğitim sistemi oluşturma kararlılığının ortaya konduğunu söyledi.

Erdem, "Bakanlığımızın bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergede rekor sayılabilecek değerler sağlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılan 3 bin 357 başvurudan 106 çalışma, bölgesel ödüle değer görüldü.

Bu çalışmalardan, "Öğretim Yöntem ve Teknikleri", "Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler", "Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi", "Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme", "Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi" kategorilerinde 15'i Bakanlık Ödülü, 5'i de Bakanlık Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

Ödüller, Bakan Yardımcısı Erdem ve MEB bürokratları tarafından verildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English