İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yakın zamanda hizmete açılması planlanan Radyasyon Onkolojisi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kanser hastalarının yüksek teknolojili kanser tedavi cihazı ile tedavi edilmesine olanak sağlayacak olan merkezde cihaz kurulum işlemi ise yüzde 80 oranında tamamlandı.
Kanser hastalarının yüksek teknolojili kanser tedavi cihazı ile tedavi edilmesine olanak sağlayacak olan merkezde cihaz kurulum işleminin yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Prof. Dr. Koç, “Radyasyon Onkolojisi Merkezinin açılmasıyla birlikte bölgemizde kanser tedavisinde önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu yeni merkez sayesinde hastalarımız, tanı ve tedavi süreçlerinde modern ve etkili sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Bu yenilik, hem hasta memnuniyetini artıracak hem de hastanemizin hizmet yelpazesini genişletecektir” dedi. Eylül ayının ilk haftası içerisinde Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nin hizmete başlamasını planladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Cihaz kurulum işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerekli testler yapılarak Nükleer Denetleme Kurulu’ndan ruhsat onayı alınması için başvuru yapacağız” diyerek Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nde sunulacak olan hizmetin tüm hastalara şifa getirmesini diledi. 
Yüksek Teknolojili Kanser Tedavi Cihazı ile Milimetrik Hassasiyet
Hastaneye yeni kazandırılan cihazın ışın tedavisi alanının en yeni teknolojilerinden olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, “Yüksek teknolojili kanser tedavi cihazı ile kanserli hücreye çok daha yüksek doz ışını güvenli bir şekilde uygulama sayesinde daha kesin çizgilerle tedavi alanı belirlenebilmekte ve tedavi süreleri kısalmaktadır. Bu cihaz sayesinde kanser teşhisi konulmuş olan hastalarımıza planladığımız tedaviyi, yan etkileri en aza indirecek şekilde uygulayabilmekteyiz. Radyoterapi yapılması gereken (vücudun her bölgesinde) tüm tümörlerin tedavisinde 1 mm hassasiyetle ışınlama imkanı yapılabilmektedir” diyerek cihazın vücuttaki küçük hacimli veya riskli organlara komsu olan tümörlerin tedavisinde rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi. Kanserli hastaların tümör tedavilerinde çığır açan kanser tedavi cihazının ışın tedavisi alan hastalara yüksek standartlarda iyileşme olanağı sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, tedavisi uzun süren hastaların merkezde yatarak tedavi görebileceğinin de altını çizdi.
Beyhekim’de Yeni Birimler, Modern Hizmetler
Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eğitim araştırma misyonuna uygun hizmetleri sunabilmesi adına önemli projeleri teker teker hayata geçirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bu yıl içerisinde açtığımız, 24 yatak kapasiteli yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile 16 yatak kapasiteli 3.basamak erişkin yoğun bakım ünitemiz şehrimiz adına çok önemli bir sorunu ortadan kaldırdı. Yine yıl içerisinde yenilediğimiz çocuk acil servisimiz, hastaların daha hızlı ve modern şartlarda sağlık hizmeti almalarına olanak sağladı. Hastanemizde bu yıl tıbbi onkoloji kliniği açıldı ve kanserli hastalarımız kemoterapi hizmetlerini kliniğimizde almaya başladılar. Radyasyon Onkolojisi Merkezimizin de hizmet sunmaya başlamasıyla birlikte hastanemizin bölgede hizmet sunan, en nitelikli ve donanımlı sağlık tesisi olması hedefine yönelik adımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız. Hastane içerisinde gerçekleştirdiğimiz fiziki düzenlemelerle birlikte yan dallara ve yeni birimlere her geçen gün yenileri eklenmeye devam edecektir” dedi. 
Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nde gerçekleştirilen incelemelere, hizmet başkanları, Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer ile birlikte diğer hastane idarecileri de eşlik ettiler. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
yorumları okuyunca anlıyorum ki bazı insanlar hangi hizmeti belediye yapar hangi hizmeti sağlık müdürlüğü yapar onu bile ayırt edebilecek zekaya sahip değiller. Kanser cihazı haberi ile rahmet ormanlarında içki içen insanın ne alakası olabilir. Gerçekten garip ve trajikomik...
Adam beyhekim hastanesi çevresindeki olumsuzlukları söylemiş akıllı kardeşim ve haklıda Birgün sende o olumsuzlugu yaşarsan sende kayıtsız kalmazsın bence neyse
Hani şu çevresinde ışık olmayan beyhekim hastanesi mi? Hani karşısında rahat içki icilsin diye 24 saat ışıkları yanan rahmet ormanları olan beyhekim hastanesimi? Hani fizik hastanesi yan yolunda zifiri karanlık olan bey hekim hastanesimi
Bir izmirli olarak Konya\'ya yapılan hizmetlere hayranlık duyuyorum umarım aynı hizmetler en kısa zamanda izmirede yapılır
Geçen hafta çocuğum hastalandı ve bu hastanede yatmak zorunda kaldık çok güzel bir ilgi vardı tüm çalışanlardan Allah razı olsun
Bu hizmetleri şehrimize kazandıran yetkililerimize teşekkür ederiz. Beyhekim hastanesi çalışanlarına minnettarım.
Beyhekimden her zaman sıra alabiliyoruz hizmetlerindende çok memnunuz
Milyon dolarlık yatırım yapılıyor siz tebrik edeceğinize halen fesatlık peşinde koşuyorsunuz. Bir yakınınız kanser olursa yapılanın değerini anlarsiniz
Boyuna hastaneler yapılıyor içinde hekim yok.Randevu alınamıyor.Yapmanızın ne anlamı var.
Allah kimseyi bu devirde hekime hakime muhtaç etmesin.
Beyhekim Hastanesi istenildiği kadar düzenlensin muayene olmak için randevu alınamazken doktorlar muayene etmeden internetten reçete yazdıktan sonra yapılanların hepsi hikayedir.
MERAM DEVLET HASTANESİ yatışa devam
Sayın il sağlık müdürümüz ; Dr.Öğr. Üyesi Mustafa DAğlı hocamızı yeniden şehir hastanesinde kalp ve damar cerrahisinde görmek istiyoruz. Sizin onayınız ile hocamız tekrar sözleşme imzalayacak.Biz kendisinden memnunuz kimin ne olduğunu siz de biliyorsunuz Lütfen hocamızı göreve çağırın.
doktorumuz çok iyiydi.
Yorum Yap
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Bakan Bolat: Enflasyonda son 48 ayın, yani 4 yılın en düşük rakamlarına geldik
Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemleri güncellendi
Haber Ara