Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vali Vahdettin Özkan açıkladı: Konya'da asayiş olaylarını aydınlatma oranı yüzde 91

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’da meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Huzur şehri Konya’da suçlarla mücadelede başarı oranının yüksek olduğunu söyleyen Vali Özkan, ağustos ayı içerisinde kentte asayiş olaylarında aydınlatma oranın yüzde 91 olduğunu söyledi.

Vali Vahdettin Özkan açıkladı: Konya’da asayiş olaylarını aydınlatma oranı yüzde 91

KON TV’de yayınlanan Gündem Özel programında Konya’nın ağustos ayı güvenlik ve asayiş verilerine dair açıklama yapan Vali Özkan, toplumun geleceğe güvenle bakması ve huzur içinde yaşamasının devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. 

 

ASAYİŞ OLAYLARINDA AYDINLATMA ORANI YÜZDE 91
Güvenli bir şehir oluşturma, insan haklarının korunması ve toplumsal güvenin sağlanması konusunda yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Vali Özkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  Konya'da emniyet ve jandarma ekipleri suçlarla mücadelede etkin çalışmalarını sürdürüyor. Ağustos ayı içinde asayiş olaylarında aydınlatma oranı yüzde 91, gasp olaylarını ise aydınlatma oranı yüzde 100.”

 

KONYA’DA TERÖRLE MÜCADELEDE  ÖNEMLİ OPERASYONLAR YAPILIYOR
Kasten öldürme olaylarının tamamının aydınlatıldığına dikkat çeken Özkan, “İçişleri Bakanlığı'nın yakın takibi altında, aranan şahısların yakalanması konusunda yoğun bir çalışma yapılıyor ve bu çerçevede 255 kişi yakalandı. Bu şahısların toplam cezaları 946 yıla tekabül ediyor. Yine terörle mücadelede etkin operasyonlar gerçekleştirildi.  Bu kapsamda Konya’da önemli operasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu operasyonlar sonucunda 13 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 6'sı tutuklanırken,  6 kişi ise adli kontrol altına alındı” dedi. 


UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
Konya’da zararlı maddelerle mücadele kapsamında ağustos ayı içinde 560 operasyon düzenlendiğini belirten Vali Özkan, bu operasyonlarda 747 kişinin gözaltına alındığını ve 68 kişinin tutuklandığını ifade etti. Uyuşturucu ile mücadelenin üç aşamalı olarak sürdürüldüğünü ve arz, talep ile rehabilitasyon süreçlerinde yoğun çalışmalar yapıldığını belirten Özkan, Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili olarak da emniyet ve jandarma ekiplerinin nitelikli çalışmalar yürüttüğünü ve ağustos ayı içinde gerçekleştirilen 46 operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 8’inin tutuklandığını ve 12 kişinin adli kontrol altına alındığını açıkladı.


DÜZENSİZ GÖÇMENLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR 
Konya’da yaklaşık 120 bin Suriyelinin geçici koruma altında bulunduğunu belirten Vali Özkan,  düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 10 organizatörün yakalandığını ve bunların çoğunun tutuklandığını söyledi. Ayrıca, mobil göç aracı ile 2 bin kişinin sorgulandığını ve  184 düzensiz göçmenin tespit edilerek geri gönderme merkezlerine gönderildiğini ifade etti. 


GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 
Tüm bu çalışmaların toplumun huzur içinde yaşaması ve geleceğe güvenle bakması için  yapıldığını vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, Emniyet ve Jandarma ve adli makamlarla koordinasyon içinde etkin bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirterek huzur ve güven ortamını tesis ettikleri için emniyet, jandarma ve adli makamlara teşekkür etti.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”