İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencisi 42 gönüllü genç, “Gönüllü Ol Gönülden Yap” sloganıyla harekete geçerek Karatay’da alkışlanacak bir organizasyona imza attı. Gönüllülük, Katılımcı Gençlik, İyilik Hareketi ve Kültürel Milli ve Manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacını taşıyan projeyle üniversiteli gençler; Karatay İsmil Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere yönelik olarak ilkyardım ve iklim değişikliğinden kişisel gelişime, sanat ve bilimden daha birçok konuda atölye çalışmasının yanı sıra kültür-sanat gezileri düzenledi.
İsmil Cumhuriyet Ortaokulu’na “Sürdür Çocuk Kütüphanesi”, “Sürdür Çocuk Anasınıfı”nın yanı sıra Prof. Dr. Nevzat Tarhan Köşesi’nin kazandırıldığı proje çerçevesinde ayrıca okulun dış cephesi de boyandı. Öğrencilere okulun bahçesine tohum topları ekilmesi ve kompozit gübre yapımı gibi daha birçok etkinliğin yapıldığı “Dijital Çağda Gönüllü Gençlerle “Sürdürülebilir Gelecek İçin Değerler Köprüsü projesinde İsmilli ortaokul öğrencileri, unutulmaz iki gün geçirdi.
Merkeze uzak İsmil Mahallesi’nde hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nebiye Yaşar, söz konusu projeyle öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini dile getirerek; “Projeyle Gönüllülük, Katılımcı Gençlik, İyilik Hareketi ve Kültürel ve Manevi Değerlerin çocuklara aktarılmasını sağladık. İki gün boyunca uygulama atölyeleri yaptık ve bu atölyelerle çocukların farkındalıklarını arttırıp onları bilinçlendirmeye gayret ettik. Okulumuza bir de kütüphane kazandırdık. Yine anaokulunda iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Kütüphanemizin adı ‘Sürdür Çocuk Kütüphanesi’ oldu. Amacımız iklim krizi çerçevesinde sürdürülebilirlik farkındalığı oluşturmaktı. Gönüllü gençlerimiz malzemelerini getirerek çalışmalarını gerçekleştirdi. Bir konser de düzenleyerek hem öğrencilerimizin hem ailelerinin güzel bir akşam geçirmelerini sağladık. Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nı da Karatay Belediyesi ve üniversitelerimizin işbirliğiyle yaparak Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği 17 temeli Karatay’da en güzel şekilde aktarıp anlatmayı sürdüreceğiz” dedi.
Projenin uygulandığı İsmil Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mustafa Bayar da gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla tüm paydaşlara, gönüllü gençlere ve Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Mustafa Bayar şunları söyledi; “Üsküdar Üniversitesi’nden mahallemize okulumuza gelen gönüllü gençlere çok teşekkür ediyoruz. Yine üniversitenin öğretim görevlilerine ve Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ile projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuz bir de kütüphaneye kavuştu. Ana sınıfımız daha da güzelleşti. Okulumuzun duvarlarına birbirinden anlamlı resimler çizildi. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.”
Üsküdar Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü Başkanı Melisa Gündoğdu ise Karatay’da hayata geçirdikleri projeyle çocuklarda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarının altını çizdi. Melisa Gündoğdu, projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Üsküdar Üniversitesi’nden 5 kulüp olarak katıldık bu gönüllük projesine ve çok güzel bir iş ortaya çıktı. Bizler, her zaman inananlar başarır diyoruz ve bu projeye çok inandık, başardık” dedi. İsmil Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri de okullarına gelerek kendilerine unutulmaz iki gün yaşatan gençlere ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.