Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye’nin en modern üniversite kütüphanesi NEÜ’de yükseliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, yapımı devam eden merkez kütüphane inşaatında incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin en modern üniversite kütüphanesi NEÜ’de yükseliyor
Rektör Zorlu: “Konya manzaralı, okuma, müzakere ve konferans salonlarına sahip merkez kütüphanemizde öğrenci ve araştırmacılar 7 gün 24 saat çalışma yapabilecek.”

Rektör Zorlu: “Modern ve akıllı bir bina olarak kurgulanan bu yapı büyüklüğü, standartları ve donanımıyla Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri içerisinde ilk beşte yer alacak.”
Rektör Zorlu: “Fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip olacak kütüphanemizde resim ve müzik kütüphaneleri de bulunacak.”
NEÜ Köyceğiz Yerleşkesinde yapımı devam eden merkez kütüphane inşaatını inceleyen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, yetkililerden şantiyedeki son durumla ilgili bilgiler aldı.

İnceleme esnasında açıklamalarda bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversiteler için merkez kütüphanenin önemini vurgulayarak, “Uzun uğraşlarımız sonucunda merkezi kütüphanemizin temeli atıldı ve inşallah gelecek eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacak. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından yapımı üstlenilen kütüphanemiz modern bir mimariye sahip olacak. Üniversitemizin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılıyoruz. Üniversite denince akla ilk önce kütüphane ve laboratuvarlar gelir. Üniversitemiz ulusal ve uluslararası sıralamalarda belli bir noktaya geldi ve daha iyi noktaları hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek için de iki önemli sacayağımız daha güçlü olmalı; kütüphane ve laboratuvarlar… Üniversitemiz, fakülteler bazında kaliteli kütüphanelere sahip olsa da bir merkez kütüphaneye sahip değildi. Bu noktadaki ihtiyacımızı da inşallah güzel bir manzaraya sahip merkez kütüphanemizle, inşaatını önümüzdeki seneye kadar tamamlayarak gidermiş olacağız” dedi.
“Konya Manzaralı Kütüphanemizde, Resim ve Müzik Kütüphaneleri de Olacak”
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz derslerini çalışacaklar, ferah bir ortamda araştırmalarını yapacaklar, kitaplarını okuyacaklar, dağarcıklarını bilgiyle donatırken aynı zamanda Konya manzarası eşliğinde keyifli bir zaman geçirecekler. Burası basit bir kütüphane değil, müzakere, münazara ve beyin fırtınalarının yapıldığı, projelerin geliştirildiği alanlar ile konferans salonları gibi mekanlara da sahip bir kütüphane olacak. Kütüphanemiz bünyesinde ayrıca Türkiye’de nadir bulunan resim ve müzik kütüphaneleri de yer alacak.”

“Türkiye’deki Üniversite Kütüphaneleri İçerisinde İlk Beşte Yer Alacak”
Kütüphanenin yapımını üstlenen Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’na teşekkür eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Modern ve akıllı bir bina olarak kurgulanan bu yapı büyüklüğü, standartları ve donanımıyla Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri içerisinde ilk beşte yer alacak. Kısa süre içerisinde heyecanla tamamlamayı planladığımız, Konya’nın hatta Türkiye’nin önemli değerlerinden biri haline gelecek olan kütüphanemiz 7 gün 24 saat boyunca açık olacak. Dijital olarak sınırsız, fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip bir kütüphaneden bahsediyoruz. Burası Türkiye’nin hem fiziki hem dijital anlamda sayılı kütüphanelerinden birisi olacak. Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Merkezi Kütüphane Hakkında:
Kütüphanemiz, Köyceğiz yerleşkemizde şehre hakim bir konumda bulunup 20.000 m² inşaat alanına sahip toplam 4 kattan oluşan bir binadır.

20.000 m² Kapalı Alan (Üniversite Kütüphaneleri İçerisinde İlk 5’te)
2000 Kişilik Panoromik Okuma Salonu
1 Milyon Basılı Kitap Kapasitesi
7/24 Hizmet İmkanı
Toplamda 200 Kişilik Randevu Çalışma Odaları
Aynı Anda Yaklaşık 2500 Kişiye Hizmet Verebilme Kapasitesi
Dijital Kütüphane Hizmetleri ve Güvenlik Sistemleri
Akıllı Raf Hizmetleri
Tematik Dijital, Sanat, Müzik Kütüphaneleri
Engelli Kütüphane Hizmetleri Alanları 
Sergi, Fuaye ve Bilimsel Etkinlik Alanları 
Akıllı Bina Sistemleri 
Yeşil Bina Uygulamaları  
Öğrencilerin yanı sıra akademik camianın ve tüm vatandaşların istifade edebileceği kütüphanenin, bilim insanları, tanınmış yazarlar ve kanaat önderleri ile buluşulabilecek etkinlikleri ile şehrin en uğrak mekanlardan biri olması hedefleniyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    yapanlardan Allah razı olsun ama NEÜ'de okuyanlar için öncelik ulaşım yatırımı ve kampüsün artık tamamlanması tabi ki burada büyükşehirin de sorumluluğu var.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyalı
    2 yıl önce

    1-İlk beş değil birinci olmalıydı. Zira Erbakan adını taşıyor. 2-Çatı ve cepheler GES olmalıdır. 3- Kütüphane'nin adı Muhyittin ibnül Arabi olmalıdır. 4- Kampüs Bölgesi'ne dünyanın nadide çiçek, bitki ve ağaçları dikilmelidir. 5-Kampüsten Meram ve Akyokuş'a teleferik hattı çekilmelidir. 6-Pilotaj bölümü için Kaşınhanı bölgesine Uçuş Pisti yapılmalıdır. 7-Kampüsün bulunduğu Beyşehir yoluna Hekilopter pilot eğitimi için Heliport yapılmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (8)
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Allah cc mübarek eylesin. Nice güzel pak nesillere. Mesele bina yapmak ile bitmiyor. Tertibi düzeni bakımı temizliği var. Uzun lafın kısası bina mesele değil. İnsanlar kimlerin samimi kimlerin yapmacık olduğunu hissediyor. Okumak her yerde olur. Önemli olan niçin kimin için okuduğun. Bilmek sevmek yetmiyor ihlaslı Salih amel gerekli.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”