Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle binlerce sahipsiz hayvanı en güzel şekilde ağırlıyor.
Toplam 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon merkezi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan her canlının Yaradan’ın bir emaneti olduğu bilinciyle şehirdeki sokak hayvanları için pek çok örnek uygulama hayata geçirildi.
Büyükşehir Belediyesi, bakım evi bünyesinde bulunan; 11 adet veteriner hekim, 8 adet veteriner teknikeri, 14 adet veteriner teknisyeni ve 47 adet hayvan bakım personeli olmak üzere toplam 80 personelle bu büyük tesiste binlerce dilsiz dostlarımıza şefkat elini uzatıyor.
SAHİPSİZ HAYVANLARA YÜKSEK STANDARTTA HİZMET SUNULUYOR
Hayvanlara en yüksek standartta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi barınağında; alttan ısıtmalı bakım odalarının yanı sıra yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanıyla sahipsiz hayvanlar en güzel şekilde misafir ediliyor.
Ayrıca laboratuvarları, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları, kuvözleri ile birlikte her türlü tıbbi müdahalede bulunabilen tam donanımlı hayvan hastanesinde de sokak hayvanlarının yaraları sarılarak tedavi ediliyor.
“CANBULAN” SAHİPSİZ DOSTLARIMIZIN YARDIMINA KOŞUYOR”
Öte yandan trafik kazaları ve yaralanmalarda acil müdahale aracı olarak hizmet veren dört adet tam donanımlı hayvan ambulansı olan “Canbulan” da 7/24 sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. İlk uygulamaya koyulduğunda tüm Türkiye’de alkış alan bu hizmetle zor duruma düşmüş hayvanların yaraları sarılıyor. İlerleyen süreçte “Canbulan” sayısının artırılarak daha fazla hayvana ulaşılması hedefleniyor.
“GÖNÜLLÜ HAYVAN DOSTLARI PROJESİ”
Yine örnek olarak gösterilen “Gönüllü Hayvan Dostları” projesi ile bugüne dek 6.853 sokak hayvanını sahiplendirerek bakımlarını üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirdiği bu hayvanların takibini ise kurduğu E-Pati Sistemi ile yapıyor. Sahiplendirilen her hayvan başına aylık 500 lira ödeme yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Proje kapsamında bugüne kadar ödenen toplam tutar ise 24 milyon lirayı aşmış durumda.
YEMEK ATIKLARINDAN MAMA ÜRETİM FABRİKASI 2023’TE HİZMETE GİRECEK
Yemek atıklardan hayvan maması üretimi için kurulma aşamasında olan fabrikanın da ihale sürecini tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, fiziki kuruluş aşamasında olan fabrikayı da 2023 yılı içerisinde üretime geçirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bütün bu örnek çalışmalarla doğanın ve sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunarak yarınlara çok daha güzel bir Konya bırakılması amaçlanıyor.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
Hayvanlarin kuslarin arilarin . Olmadigi bi dunyada kimse yasayamaz
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
Allah bazilarini yaratiyor .bazen akkini az veriyor .napacan .en iyisini yaradan bilir
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
E
Buyuk olmasi teknolojik olmasi bisey degistirmez kontrol olmayip sistem.islemedikden sonra .gorduk nasil isledigini
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (0)
-
HA
Binalar yapmak önemli değil önemli olan o hizmet için ehil insanlar bulup hizmet verebilmektir şov yapmakla olmuyor
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (0)
-
WA
Çöpe atılan gıdalar hayvan nüfusunu artırıyor. Çöpe gıda atmayın. Hem israf ediyorsunuz hem hayvanların kontrolsüz çoğalmasını sağlıyorsunuz. Hayvanlar aç kalsın, açlıktan ölsün demiyorum. Hayvan çöplerden kendisi fazlasıyla doyuyorsa ve hala gıda varsa ona göre çoğalıyor. Yiyecek kendine yetecek kadarsa çoğalma eğiliminde olmuyor. Doğanın döngüsü, zalimce bir şey yazmadım yani.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (4)
-
Sen resmen hayvanlar açlıktan ölsün diyorsun. İyice betonlaşan şehirlerde hayvanlar gıdayı nerden bulacak .merak etme zaten bu yeni tip çöp kutularından hayvanlar nasıl yemek alsin .Sen Allah'tan cokmu biliyorsunki üremelerine karışıyorsun. Çöpe gıda atmayın derken çok zalimsin bir kere
-
Boş boş konuşmayın lütfen. Sen hiç bir sokak hayvanina yemek verdinmi? Ben verdim yeni yemek verdiğim her hayvan ne biçim yiyor aç demekki. Onlar insanlar gibi açgözlü, obezde değil tok olsa yanasmaz. Benim yemek verdiklerimde yiyecegi kadarını yiyip gidiyor
-
V
Memleket üç hayanseverin(!) keyfine teslim olmasın lütfen. Hayvansever sayısının 10 larca katı sokak hayvanlarından zarar gören var. Lütfen bu kesimde sesini yükseltsin. İktidar kendini yalnız hissetmesin.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (6)
-
Ne alaka ya.senin bu gordugun hayvan zulmü yapılanların binde biri .hayvanlardan zarar görenleri ise basindan sürekli görüyoruz o kadar bile değil. Keşke olmasa ama hayvanlarda AKIL yok.Bu olayı iktidar muhalefet diye ayırt etmek ayrimciliktan başka bisey değil.Savundugu ilkelerle zaten hayvan haklarını dindarların savunması gerekir. Çünkü onları Yüce Allah yaratıyor vede bize emanet ediyor. Onlara iyi bakalimki saldirmasinlar
-
D
bence barınak lar çok modern yapılmış fakat denetim yok ve bu işleri yapan kişiler hepsi değil ama vijdansız,ehli olmayan kişiler,bu zamandan sonra ders çıkarmak lazım.
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (1)
-
NL
orda bir tane mama satan kişi yoktu günlerce beklediler hepsi hayvansever di.
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (6)
-
B
Yine mi dijital güçler bir kerede kuyruğunun dik olmasın be hatanızı kabule edin ve düzeltmeye calisin
-
Cevapla
-
Begen (10)
-
Begenme (5)
-
Göreceğimizi gördük.Daha fazla yorum yapmak kendinizi aklamaya çalışmak manasina gelir.
Bir özür her şeyi unutturmaz ama kendinizi affettirmenizi sağlayabilir.
-
Cevapla
-
Begen (13)
-
Begenme (9)
-
K
O yaşanan olaydan sonra isterseniz kuş tutun önemi yok barınağın lüks olması insan kalabilmek için ne kadar önemsiz olduğunu gösterdi
-
Cevapla
-
Begen (27)
-
Begenme (20)
-
L
bu itperestlerin de kafeslere kapatılıp rehabilite edilmesi lazım
-
Cevapla
-
Begen (24)
-
Begenme (26)
-
Terbiyesiz asıl senin gibi vicdansız merhametsizler kapatmak lazım. O itperest dediğin günahlarını aldığın kişiler den zarar gelmez .hayvana şefkat gösteren den insana zarar vermez. Ama senin gibilerden zarar gelir. Benim bildiğim bur sürü hoca dini bütün insan var hayvansever sen onlara itperest derken dikkat et boş boş konuşma
-
MK
ORASI DÖRT VETERİNERİN ELİNDE ONLAR NE DERSE O OLUR.
-
Cevapla
-
Begen (17)
-
Begenme (10)
-
A
BAŞKANIM DEDİĞİNİZ DOĞRUDA ORDAKİ ÇALIŞANLAR İSTEDİKLERİ GİBİ AT OYNATIYOR.CİNS KEDİ VE KÖPEKLERİ İSTEDİKLERİNE VERİYOR.İNSTAGRAMDA SAHİPLENDİRME SAYFASINDA PAYLAŞILSIN.BİZ GEZMEYE GİTTİK AV KÖPEĞİ YAVRUSUNU TANIĞINA VERİYORDU.BİZ SORDUK YOK DEDİLER.BİZ BARINAĞI GEZERKEN AV KÖPEĞİ YAVRUSUNU TANIDIKLARINA SAHİPLENDİRDİLER.
-
Cevapla
-
Begen (26)
-
Begenme (5)
-
P
KONYA SARAYÖNÜ İLÇESİNDEKİ KÖPEKLERİN ÇOĞU UYUZ OLMUŞLAR KAŞINMADAN 1 SANİYE BİLE DURAMIYORLAR KAŞINMAKTAN DERİLERİ SOYULMUŞ AYRICA AÇLAR KABURGALARI SAYILIYOR. MAALESEF SARAYÖNÜ BELEDİYESİ VETERİNER OLMADIĞINI SÖYLÜYOR VE SOKAK HAYVANLARI İLE HİÇ İLGİLENMİYOR. İLÇELERDEKİ SOKAK HAYVANLARININ DURUMU İLE DE İLGİLENİLMESİ GEREKLİ.
-
Cevapla
-
Begen (23)
-
Begenme (0)
-
H
Zaman zaman Kameralı dronlarla izlenmeli veya muhtelif yerlerine mobese benzeri sistemler entegre edilip herkesin online izleme imkanı olması gerekir.
-
Cevapla
-
Begen (27)
-
Begenme (4)
-
D
Türkiye nin en büyük hayvan barınma yeri olduğu için karalamaya çalışıyorlar.
-
Cevapla
-
Begen (18)
-
Begenme (29)