Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, İran'dan hayatına yönelik "büyük tehditler" aldığını belirterek, "İran daha önce de bazı hamleler yaptı ama olmadı, tekrar deneyecekler." ifadesini kullandı.
Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social hesabından açıklama yaptı.
İran tarafından hayatına yönelik "büyük tehditler" aldığını kaydeden Trump, "Tüm ABD ordusu izliyor ve bekliyor. İran daha önce de bazı hamleler yaptı ama olmadı, tekrar deneyecekler." ifadelerini kullandı.
Trump, etrafının "hiç görmediği kadar" silahlı kişilerle çevrili olduğunu belirterek ABD Gizli Servisi için ilave bütçeyi oybirliğiyle onaylamasından dolayı ABD Kongresine teşekkür etti.
Trump'a "suikast girişimi"
Trump'ın 15 Eylül akşamı Florida'da bulunduğu yerin civarında silah sesleri duyulmuş, ardından da kendisinin güvende olduğu bildirilmişti.
Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, X hesabından, yerel kolluk kuvvetlerinin, olaydan sonra sahadaki çalılıklarda AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıklamıştı.
Gizli Servis ajanının, korumakla görevli olduğu Trump golf oynarken şüpheliye silahla ateş açtığı belirtilmişti.
Trump, destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" vurgulayarak "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadesini kullanmıştı.
FBI, olayı "oldukça ciddi" şeklinde tanımlamıştı.
Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki mitinginde uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yarayla kurtulmuştu.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Trump efendi, sen İran\'dan değil, ülkeni, siyasetçilerinizi, ve seni esir alan siyonist teröristler den korkmalısın❗
Yorum Yap
Mesleğe 1 sene önce başlamıştı.. Duruşmaya giden genç avukat kazada hayatını kaybetti
Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
Yılbaşı alışverişlerinde "sahte indirimlere" karşı uyarı
Asgari ücrette ikinci toplantı başladı!
Konyaspor-Kayserispor maçının biletleri satışta!
Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi
Konyaspor, Kayserispor hazırlıklarında sona geldi
Konyaspor’da gündem transfer! 3 bölgeye takviye geliyor
KTÜN’lü öğrencilerin sağlık projesine TÜBİTAK’tan 900 bin TL destek
Meteoroloji Konya'yı uyardı: Bu 3 güne dikkat! Şehir merkezinde yağmur, 21 ilçede kar bekleniyor
Uyuşturucu kullanımını gizlemek mümkün mü? Saç boyama, su içmek, detoks testi yanıltabilir mi?
Bakan Işıkhan'dan Türk-İş'e ziyaret