DOLAR : 42,86₺
EURO : 50,37₺
STERLİN : 57,47₺
GRAM : 6.002,64₺
ÇEYREK : 9.874,84₺
CUMHURİYET : 39.180,96₺
Güncel

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Konya'da

Eklenme: 23.06.2023 - 17:04 Güncelleme: 23.06.2023 - 18:18

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 30’uncu Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı olduktan sonra ilk ziyareti Konya oldu. Selçuklu Sultanlar Türbesini ziyaret eden Kurtulmuş Nöbet Değişim Törenine katıldı ve ardından Hz.Mevlana Türbesini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Konya'da
Reklam alanı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un Konya ziyaretinde ki ilk adres Selçuklu Sultanlar Türbesi oldu.
Selçuklu Sultanlar türbesinde her Cuma tutulan saygi nöbeti Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi.
Geleneksel Selçuklu kıyafetleriyle türbe önüne gelen askeri birlik nöbeti, tekmille devraldı. Ardından göndere Sancak çekildi ve Nöbet değişim fermanı okundu. 

Burada okunan  Kuran-ı Kerim tilaveti ve Gülbag duasının ardından Kurtulmuş Hz.Mevlana Türbesinide ziyaret etti.
Vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çekinen Kurtulmuş basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, Konya'da Anadolu irfanının önemli temsilcileri Hazreti Mevlana ile Şemsi Tebrizi'nin Anadolu'nun manevi mayasını yoğuran büyük zatlar olduğunu söyledi.
Alaaddin Tepesi'ndeki Sultanlar Türbesi'nde, bin yıldır bu yurdu millete vatan kılan Selçuklu sultanlarının kabirlerini ziyaret ettiklerini anımsatan Kurtulmuş, şunları belirtti:

"Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye Yüzyılı için mücadele edeceğiz"
"Anadolu'da illerimizde yapacağımız programların başlangıcını Konya'dan yapmış olduk. Önümüzdeki dönemde TBMM'nin çalışmalarında buradan ve milli değerlerimizden aldığımız güçle, Türkiye'nin daha da yücelmesi ve yükselmesi, Türkiye'nin cumhuriyetimizin ikinci asrında sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılı olması için gayretle mücadele edeceğiz. Bu vesileyle hem bizim millet geleneğimizin, devlet geleneğimizin önemli temsilcilerini saygıyla anıyoruz. Hem de Anadolu'nun mayasını, irfan hamuruyla yoğuran büyüklerimizi saygıyla, şükranla yad ediyoruz."

Kurtulmuş, daha sonra Şemsi Tebrizi Türbesi'ni ziyaret etti.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 9
❤️ 3
😊 7
😡 4
👎 5
😂 2
😢 1
😲 1
Toplam 32 tepki

Yorum Yap