Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu toplandı

TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu Başkanı Yıldız Konal Süslü, "Birçok ülkede gündemde olan ve çocuklarımızı ekran bağımlığından, dijital dünyanın tehlikelerinden koruyabilmek için önem arz eden sosyal medya sınırlamaları konusunda ülkemizde de çalışmaların yürütülmesi, Komisyonumuz açısından sevindirici olmuştur" dedi.

TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu toplandı

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili  Yıldız Konal Süslü başkanlığında toplandı.

 

Süslü, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarına ve ağlara erişiminin yasaklanmasına yönelik bir çalışma başlatıldığını anımsatarak, "Birçok ülkede gündemde olan ve çocuklarımızı ekran bağımlığından, dijital dünyanın tehlikelerinden koruyabilmek için önem arz eden sosyal medya sınırlamaları konusunda ülkemizde de çalışmaların yürütülmesi, Komisyonumuz açısından sevindirici olmuştur. Umarım bu çalışmalar faydalı kararlar ve düzenlemelerle sonuçlanır." diye konuştu.

 

"Koruyucu, önleyici, tedavi edici hizmetler ile danışmanlık hizmeti veriliyor"
Toplantıda sunum yapan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Harun Bağcı, akran zorbalığına ilişkin Bakanlık tarafından koruyucu, önleyici, tedavi edici hizmetler ile danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.

 

Ülke genelinde 8 bin 200 civarında aile sağlığı merkezinde 26 binin üzerinde aile hekiminin yanı sıra 700 psikolog, 605 sosyal çalışmacı ve 215 çocuk gelişimci personelle koruyucu, önleyici, psikososyal destek ve tedavi hizmetleri yürüttüklerini anlatan Bağcı, sosyal çalışmacılar tarafından çıkarılan risk haritasının, akran zorbalığı gibi sosyal sorunların yaşanma ihtimalinin fazla olacağı yerleri tespit etmelerinde yol gösterici olduğunu, bu bölgelerde diğer kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte farkındalık ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık verildiğini belirtti.

 

Bağcı, "Son zamanlarda daha çok öne çıkan siber zorbalık, sözel zorbalık ve dışlanma zorbalığı gibi konularda çocukların kendilerini nasıl koruyacakları ve ailelerin desteklenmesi üzerine farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Gençlere yönelik psikolojik dayanıklılığı güçlendirmek amacıyla 2024 yılının ilk 6 ayında 29 bin 97 gence, üniversitelerde eğitim verilmiştir. Yılın 11 ayında birinci basamak sağlık tesislerimizde de 185 bin 889 çocuk ve ailesine danışmanlık hizmeti verilmiştir." ifadesini kullandı.

 

Komisyonda, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Ersöz Alan ile Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği temsilcileri tarafından da akran zorbalığına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”