

Çocukların eğlenceye doyması için her ayrıntının düşünüldüğü 500 personelin görev yaptığı ve beş gün boyunca oldukça yoğun ilgi gören “Şivlilik Çocuk Bayramı”nda 15 Çocuk müzikali, 5 konser, ailelere yönelik 5 söyleşi, binlerce çocuğu ağırlayan yüz boyama, Şivlilik köy ve Selçuklu saray mektebi, E-Spor-VR-simülasyon, atölye, sahne, oda tiyatrosu, ekstrem show etkinlikleri gerçekleşti. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra yüzlerce de mini etkinlikte de çocuklar eğlenceye doydu.

Şivlilik Çocuk Bayramı’nın Türkiye’ye damga vuran bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, artık çocukların bir bayramının daha olduğuna vurgu yaptı.


Şivliliğin Konya’da güzel bir gelenek olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı,“Üç ayların hemen başında Recep ayının ilk perşembe günü Regaip Kandili'nin gündüzünde gençlerimiz, çocuklarımız evlerde, iş yerlerinde dolaşarak o güzel hediyelerini alıyorlar. Bununla birlikte güzel dilekleri, güzel temennileri, kandil kutlamalarını yapıyorlar ve daha sonra da bu aldıkları hediyeleri aralarında paylaşıyorlar. Mevlana şehri Konya'mız sevginin, barışın, kardeşliğin, birlik, beraberlik ve dayanışmanın şehri. Biz arzu ettik ki bu güzel geleneğimiz bütün Türkiye'de, hatta bütün dünya da duyulsun. Bu manada bu yıl Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız organizasyonla şivliliği bir bayrama dönüştürdük. Bundan sonra çocukların artık bir bayramı daha var. Şivlilik Çocuk Bayramı. Zaten onlar bayram olarak kutluyorlardı ama adı konmamıştı. Biz de bunun adını koymuş olduk. Tekrar bütün çocuklarımızın, gençlerimizin, hemşehrilerimizin üç aylarını tebrik ediyorum. Kandilinizi tebrik ediyorum. Rahmet, bereket, mağfiret diliyorum. İnşallah önümüzde Şaban ayı, ardından Ramazan ayı ve sonrasında güzel Ramazan Bayramımız var. Bizi ve ülkemizi güzel günler bekliyor. Tabi değerli üstadımızla birlikte ekibi burada. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Güzel Sanatlar Lisemiz her zaman bizim iftiharımız. Bugün de burada bizi yalnız bırakmadılar. Değerli Güzel Sanatlar Lisemizin değerli hocalarına ve öğrencilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm ekibe kocaman bir alkış daha istiyorum. Sağ olun, var olun.” Diye konuştu.


Kaynak:
