DOLAR : 42,84₺
EURO : 50,27₺
STERLİN : 57,31₺
GRAM : 5.993,64₺
ÇEYREK : 9.860,06₺
CUMHURİYET : 39.122,19₺
Güncel

Sille Baraj Parkı hizmete açıldı! Türkiye'nin en büyüklerinden...

Eklenme: 02.08.2017 - 14:25 Güncelleme: 02.08.2017 - 19:07

Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sille Baraj Park hizmete açıldı.

Sille Baraj Parkı hizmete açıldı! Türkiye'nin en büyüklerinden...
Reklam alanı
Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Sille Baraj Park, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından tanıtıldı. "Selçuklu Belediyesi olarak yoğun bir çalışma programımız var" diyen Başkan Altay "Selçuklu'da yaşayan hemşehrilerimizin yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz. Selçuklu Belediyemiz yaptığı hizmetler, yatırımlar ve sosyal çalışmalarla Türkiye'nin en iyi belediyeleri arasında yer alıyor" dedi.

Başkan Altay, " Öncelikle bize desteklerini hiç esirgemeyen dualarını aldığımız ve her fırsatta fikirlerinden istifade ettiğimiz hemşehrilerimize, mesai arkadaşlarıma, mahalle muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza, teşkilat mensuplarımıza ve Sille'nin tahsisini sağlayan DSİ Konya Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.
 


"Konya'ya Deniz gelir mi? esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz"

"Selçuklu, örnek belediyecilik hizmetlerinin merkezinde yer alıyor" diyen  Başkan Altay, "Sille'nin 10 yıl önceki halini hatırlayanlar şimdi baktıklarında farklı bir yere geldiklerini zannediyor. Burada Camilerimizi restore ettik, sokak sağlıklaştırmalarını yaptık, kanal ıslahını tamamladık. Kalabalık nedeni ile gelen şikayetler aslında bizim haklılığımızı gösteriyor. Sille Cazibe merkezi olacak dedik bu gün bunu başardık. Daha iyisi olacak inşallah.Bu gün burada birlikte olma nedenimiz Sille Himmet Ölçmen Barajında yaptığımız parkımızı sizlere tanıtmak. "Konya'ya deniz gelir mi" esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Konya'da su üzerinde gün batımı izlenir mi? Konya'da tekne turu yapılır mı? Evet artık yapılacak" dedi.
 


Altay, "Hemşehrilerimiz tabiat ve su ile buluşacak"

Sille Baraj Park hakkında basın mensuplarına teknik bilgiler veren Başkan Altay, "İçinde bulunduğumuz parkımız 1 milyon 985 bin metrekare... Türkiye'de yapılmış en büyük parklardan biri... Park içinde 221 bin metrekare yüzey alanı ile Sille Himmet Ölçmen Barajımız yer alıyor. Şu anda 1 milyon 980 bin metreküp su mevcut, baraj tam dolduğunda bu rakam 2 milyon 500 bin metreküpü geçecek.  DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile 2011 yılında imzaladığımız protokol sonrasında devraldığımız Sille Barajı'nı bir gölet haline getirmek ve Konyalıları su ile buluşturmak için çalışmalara başladık.  İzci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları içerisinde bulunduran Sille Baraj Park projemizi kısmen tamamladık. Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları oluşturuldu. Gölet içerisinde kayıkla gezinti yapılabilecek. Hemşehrilerimizi su  ile buluşturacak olan Sille Baraj Park, piknik ve mesire alanları ile hemşehrilerimizi  tabiat ile buluşturacak" dedi.
 


21 milyon liralık dev yatırım

Sille Baraj Park'ta doğal alanların korunduğunu ifade eden Başkan Altay "Mevcut bitki örtüsüne ilave olarak 9 bin 567 fidan diktik. Ayrıca parkın farklı bölgelerine 80 adet kamelya ve 100 adet piknik masası yerleştirdik. Parkımız 21 milyon liraya mal oldu.  Yaz mevsimi bitmeden hemşehrilerimizin bu mekanı kısmen kullanmalarını ve eksikleri ihtiyaçları belirlemek istiyoruz. Bunları da sezon sonu tamamlayıp 2018 yaz mevsimi başında resmi açılışımızı yapmayı planlıyoruz. Parkımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 


Selçuklu Belediyesi Türkiye'nin gururu oldu

Başkan Altay açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Bahsettiğimiz her konu ya Konya'nın en büyüğü veya ilki, ya Türkiye rekoru, ya Türkiye'nin en iyisi veya Avrupa standartlarının üstünde... Bu açıdan baktığımızda Selçuklu Belediyemiz elhamdülillah Türkiye'nin gururu oldu. Selçuklu, örnek belediyecilik hizmetlerinin merkezinde yer alıyor. Bir cümle ile anlattığımız konuların hepsi ayrı bir toplantı konusu. Bu çalışmaları yapabilecek, bütçesini hazırlayacak çok az belediye vardır. Selçuklu'da çizgi üstü belediyecilik yapıyoruz. Temel atma ve açılış törenlerini kaldırdık, yerel idareye, belediyeciliğe farklı bir ruh getirmeye çalışıyoruz. Az konuşan ama üreten bir kurum olduk" dedi.
 
Sille Baraj Parkı hafta içi 10.00-24.00, hafta sonları ise 09.00-24.00 arası hizmet verecek.



 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • Hüseyin 3057 gün önce

    Gelişigüzel atılmış masalar hoş olmamış yeşillendirme daha çok ve güzel olabilir yorumuma belki kızabilirsiniz ama dost acı söyler o kadar yatırım yapılmış Konya mıza her zaman daha güzeli temennimiz teşekkürler Selçuklu belediyesi<br/>

  • Mehmet 3058 gün önce

    Yapay plajda yapılırsa şahane bir yer olur. Tekne ücretleri umarım cep yakmaz...

  • yeni nesil dert 3058 gün önce

    milletin derdi fotoğraflarla özelini ifşa edip gösteriş yapmak olunca herkes internet çekiyor mu diye sormuş. \"kankalarla baraj keyfi\" yazıp paylaşacak tabi lazım olur internet.

  • Gsmmi 3058 gün önce

    Telefonun çekmediği yer artık şehir içi bölgeler hangi asırda yasıyorsunuz

  • celalettin 3058 gün önce

    darısı altınapa barajına

  • Osman Arslan 3058 gün önce

    Sille park ve civarında Gsm ve internet çekiyor mu

  • SabriG 3058 gün önce

    \"Temizlik imandan gelir\" sözü \"çevre temizliğini\" de kapsar arkadaşlar. Çöplerinizi sağa sola fırlatmayın. İnsan gibi çöp tenekelerine atın...

  • Osman Arslan 3058 gün önce

    O alanda Gsm ve internet çekiyor mu

  • Osman Arslan 3058 gün önce

    Şimdi gitsek piknik yapıp sandalla gezinti yapabilir miyiz

  • Konyalı 3059 gün önce

    Peki balık tutulabilecekmi

Yorum Yap