Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğindeki kongreye 13 ülkeden bilim insanı katıldı

New Frontiers of Natural Sciences: 2nd International Selçuk Meeting (NFNS 2023) Kongresi, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğindeki kongreye 13 ülkeden bilim insanı katıldı
Türkiye ve dünyadan doğa bilimlerinin farklı disiplinlerinden bilim insanlarının katıldığı kongrede biyoloji bilimleri, makro/mikro/nano malzeme ve uygulamaları, kataliz, enerji depolama teknolojileri, doğrusal ve doğrusal olmayan optik, yenilenebilir enerji kaynakları, sensörler ve fotonik konuları tartışılacak.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, kongrenin açılışında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İtalya, Japonya başta olmak üzere 13 ülke ve Türkiye’den farklı disiplinlerden değerli bilim insanlarının kongrede bir araya geldiğini söyledi. Üniversite olarak önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Eken, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından 2’ncisi düzenlenen kongrenin başarılı geçmesini dileyerek konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı ise Üniversite ve Fakülte olarak Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve ekibinin liderliğinde Ar-Ge ve bilimsel faaliyetlere, uluslararası iş birliklerine, tartışmalara ve toplumsal katma değeri olan ortak projelere önem vermeye devam ettiklerini belirtti.

Bu amaçla NFNS Kongre serisinin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiklerini aktaran Küçükkolbaşı, “Kongremiz çok sayıda uluslararası ve ulusal davetli konuşmacı ve katılımcının katılımıyla son derece başarılı ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikinci toplantı, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi BAP Ofisi tarafından desteklenen kongremizin düzenlenmesi anlamında Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, düzenleme ve bilim kurullarına, davetli konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesindeki Biyokimya, Biyoloji, Biyoteknoloji, Kimya ve Fizik bölümlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen kongrede farklı disiplinlerden 20 davetli konuşmacı yer alacak. Kongrenin ana konuşmacısı ise nanobilim ve nanoteknoloji alanında dünyanın en etkin ilk üç bilim insanı arasında bulunan, Drexel Üniversitesinden Yury Gogotsi olacak.  Yury Gogotsi, katılımcılara nanobilim ve nanoteknoloji konusundaki çalışmaları ve dünyadaki son gelişmeler ile ilgili bilgiler paylaşacak.200’ün üzerinde katılımcının beklendiği kongre, 4 Ekim 2023’te sona erecek. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English