Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehit polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi

İstanbul Maltepe'de 20 Ekim'de meydana gelen olayda, annesi ve babasıyla tartışan Sezgin Açık, ailesine ait hafriyat kamyonuyla 2'si polis aracı olmak üzere 16 araca zarar vermiş ve denetim yapan polis ekiplerine çarparak polis memuru Lütfi Baykar ve 3 bekçinin yaralanmasına sebep olmuştu. Ağır yaralanan polis memuru Lütfi Baykar, 24 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Şehit polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi
Şehit polis memurunun cenazesi, Maltepe'deki evine götürülüp helallik alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Burada yapılan törenin arından defnedilmek üzere memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen törene, şehidin ailesi ile İstanbul Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topcu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve şehit polisin yakınları katıldı.Törene katılan şehit polis Lütfi Baykar'ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

"ŞEHİDİMİZİN ZAMANSIZ AYRILIŞI HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR"
Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, "20 Ekim 2023 Cuma günü saat 02.00 sıralarında Sancaktepe İlçesi Jandarma bölgesinde bir olaya karışarak kaçan şüpheli şahsın kullandığı hafriyat kamyonu aracın Maltepe ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince oluşturulan kapama noktasında, dur ihtarına uymayarak 4'ü kapamada görevli personelimiz ve 3 sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Yapılan takip neticesinde bahse konu araç görevlilerimizce tekerleğine ateş edilmek suretiyle durdurulmuş, şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Olayda yaralanan 3 çarşı ve mahalle bekçimiz ile 3 vatandaşımız hastanedeki tedavileri sonucunda taburcu olmuştur. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenkent Şehit Saffet Okumuş Polis Merkez Amirliğinde görevli Lütfü Baykar kardeşimiz olay tarihinden bugüne kadar yoğun bakımda tedavi görmüş olduğu Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak 12 Kasım 2023 Pazar günü şehit olmuştur. 1995 yılında Teşkilatımıza katılan Şehidimiz, 28 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızın değişik birimlerinde üstün başarı ile görev yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür" dedi.

"ACILARINIZI AZALTMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Aktaş konuşmasının devamında, "Milletimizin ve Devletimizin Bekası uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Sizlerin manevi varlığınızdan güç alan bizler de ne olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm şer odaklarını bertaraf ederek, sizlerin emanetini daima koruyup gözeteceğiz. Şehidimizin Değerli Ailesi; Bugün; yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
Aktaş sözlerini, "Üzüntümüz derin, acımız büyüktür! Allah hepimize sabırlar versin. Bizler de bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devletine ve Milletine bağlı, görev aşkı ile dolu iken, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen Aziz şehidimizi, hiçbir zaman unutmayacağız. Polis memuru kardeşimiz Lütfü Baykar başta olmak üzere vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehidimizin ailesine Yüce Allah'tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" şeklinde sonlandırdı. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English