Irak'ın kuzeyinde harekat bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz atışında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in (30) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in cenazesi, Osmaniye merkeze bağlı Çona köyüne getirildi. Dingil’in cenazesi, önce helallik alınması için babaevine götürüldü.

Bu sırada oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören annesi Nadiye ve babası Mehmet Dingil ile kardeşleri Nuri ve Zeliha Dingil, gözyaşı döktü.

Alınan helalliğin ardından şehit için köy mezarlığında tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, milletvekilleri Derya Yanık, Seydi Gülsoy, Asu Kaya, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindin namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, Kadir Dingil'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bu yiğit ülkücü lakin kendisini ülkücülerin lideri olarak tanıtanlar kimleler ortak
Yorum Yap
İştahsız kedisini veterinere götüren çift hayatının şokunu yaşadı
Konya'da işçiler arasında bıçaklı kavga
Bu yıl 15 millet bahçesi daha şehirlerle buluştu
Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Türkiye risk altında mı? H3N2 virüsü hızla yayılıyor
Selçuk Öztürk: Konya, Anadolu’yu besleyen ticari bir üs
Konya'da silahlı saldırı! 1 kişi vuruldu
Yaklaşık 1,5 milyon kişinin GSS borcu silinecek
Konya temsilcileri Bölgesel Amatör Lig’de kritik haftaya giriyor
Konya Büyükşehir Belediyespor İstanbul yolcusu
Bakan Tunç: Kirli senaryoları tarihin çöp sepetine attık
Dünyanın en iyi tatlıları açıklandı: Birinci Türkiye’den çıktı
Konya'da 1 kişi başından vurulmuş halde bulundu