İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz aylarda hizmet sunmaya başlayan 24 yatak kapasiteli yenidoğan yoğun bakım ünitesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer’den serviste sunulan hizmetler hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Koç, “Yenidoğan servisimiz şehrimiz adına son derece önemli bir yükü ortadan kaldırarak, zaman zaman yüzde 90’ların üzerinde yatak doluluk oranı ile çalışan başta Konya Şehir Hastanemiz olmak üzere diğer hastanelerimizi de rahatlatmış durumdadır” dedi.
‘Yenidoğan yoğun bakım yatak kapasitesi 139 oldu’
Hizmete açılan 24 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile birlikte ilimizdeki kamu hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım yatak kapasitesinin toplamda 139’a yükseldiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, servisin yakın zamanda açılmış olmasına rağmen koordineli ve son derece verimli bir hizmet sunduğunu ifade etti. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinin uzman kadrosu ile ileri tedavi gerektiren bebeklerin hayata tutunmalarına destek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, kadın doğun ve çocuk hastalıkları alanında yapılan yeni projelerle birlikte Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çok daha özellikli hizmetleri vatandaşlara sunmaya başladığını belirtti.
Serviste tedavi gören bebeklerin ebeveynleri ile de görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Koç, hastanenin kadın doğum ve çocuk sağlığı uzmanı hekimleri ile de toplantı düzenleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Servis ziyaretlerinin ardında hastane toplantı salonunda hastane yöneticileri ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç, gayretli çalışmalarından dolayı idareci ve çalışanlara teşekkür etti. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mermer’de, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de verdiği destekle hastaneyi çok daha nitelikli sağlık hizmeti sunan bir sağlık merkezi haline getirmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek belirlenen hedeflere ulaşabilme adına çalışmalar yaptıklarını vurguladı. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, çok güzel bir hizmet olmuş
Yorum Yap
Kayserispor’un deplasman grafiği dikkat çekiyor
Ömer Tolga Güldibi yönetiminde Konyaspor ve Kayserispor’un maç karnesi
Konyaspor–Kayserispor maçları: Kazanan kim oldu?
Süper Lig’de 17. Hafta: Konyaspor ile Kayserispor karşı karşıya
Kepçenin vinçten düştüğü anlar kameraya yansıdı
Gözler üçüncü toplantıda! 2026 Asgari ücret ne kadar olacak?
Türkiye'nin en yaşanılmayacak ilçesi olarak Yüreğir'i seçen 'Yapay zekaya' tepki
Mali müşavirlere operasyon! Şirketlere el konuldu
Eski milli basketbolcu balkondan düşerek hayatını kaybetti
Kesilen 1183 yaşındaki porsuk ağacı, odun olmaktan kurtarıldı! Müzede sergilenecek
Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bazı raylı sistemler yeni yılın ilk günü ücretsiz olacak