Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sahipsiz hayvanlar iki yıl öncesine göre daha tehlikeli bulunuyor

Türkiye genelinde yapılan "Sokak Hayvanları Araştırması" sonucunda katılımcıların iki yıl öncesine göre sahipsiz hayvanları daha tehlikeli bulduğu tespit edildi.

Sahipsiz hayvanlar iki yıl öncesine göre daha tehlikeli bulunuyor

Areda Survey'in güncel "Sokak Hayvanları Araştırması"nda, "katılımcıların sahipsiz hayvanları tehlikeli bulma oranı 2022'de yüzde 41,3 iken bu oranın 2024'te yüzde 47,9'a yükseldiği, iki yıl içinde 6,6 puanlık değişim yaşandığı" belirtildi.

 

Türkiye genelinde 2 bin 275 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada ortaya çıkan veriler 2022'dekilerle kıyaslandı.

 

Araştırmaya göre, "sahipsiz hayvanları tehlikeli bulmayanların oranı 2022'de yüzde 53,7 iken bunun 2024'te yüzde 48,4’e kadar gerilediği, konuyla ilgili fikri net olmayanların oranının ise yüzde 4,9'dan 3,7'ye düştüğü" kaydedildi.

 

Araştırmada, katılımcıların yüzde 42,4'ünün "saldırgan köpeklerin barınaklara bırakılmasını", yüzde 25,7'sinin ise "bunların uyutulması gerektiği görüşünü" savunduğu aktarıldı.

Katılanların 74,8'inin "sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması gerektiğini" belirttiği araştırmada, barınaktan köpek sahiplenmeyi düşünenlerin yüzde 32,3, düşünmeyenlerin yüzde 51,6, kararsızların ise yüzde 16,1 olduğu kaydedildi.

"İnsana saldıran köpeklere ne yapılmalı?" sorusuna araştırmada, katılımcıların yüzde 42,4'ünün "barınaklara bırakılmalı" cevabını verdiği, yüzde 25,7'sinin ise "itlaf edilip uyutulmalı" görüşünü bildirdiği anlatıldı.

Araştırmada, vatandaşların bu soruya 2022'de yüzde 40,5'inin "barınaklara bırakılması", yüzde 35,6'sının "rehabilite edilmesi", yüzde 16,4'ünün "itlaf edilmesi ve uyutulması", yüzde 7,5'inin "kısırlaştırılması" yönünde cevap verdiği vurgulandı.

 

"Sizce sahipsiz hayvanlar toplanıp barınaklara götürülmeli mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 48,6'sının olumlu yanıt verdiği, "doğal hallerine bırakılmalı" diyenlerin oranının ise 2022'de yüzde 51 iken, güncel araştırmada yüzde 46,1'e kadar düştüğü belirtildi.

 

Araştırmaya katılanların yüzde 74,8'inin hayvanların kısırlaştırılması gerektiğini belirttiği görüldü. Bu oranın 2022'deki karşılığı da yüzde 67,2 olarak belirtildi. Öte yandan, kısırlaştırmaya karşı çıkanların oranı 2022'de yüzde 29,3 iken 2024'te azalarak yüzde 16,9'a kadar düştü. Konuyla ilgili net bir fikri olmadığını ifade edenler 2022'de yüzde 3,5 iken 2024'te yüzde 8,3'e kadar yükseldi.

 

Araştırma, 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile "Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak yapıldı.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”