Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Prof. Dr. Ömer Faruk Down sendromu ‘psikiyatrik’ problemleri anlattı

Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın aile seminerlerinin Mayıs ayı konuğu NEÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça oldu. Seminerinde down sendromu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Akça, yaşanabilecek rahatsızlıklar karşısında izlenen süreç hakkında da ailelere bilgi sundu.

Prof. Dr. Ömer Faruk Down sendromu ‘psikiyatrik’ problemleri anlattı

NEÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın periyodik olarak gerçekleştirdiği aile seminerlerinin Mayıs ayı konuğu oldu. “ANNE OLMA YAŞI ARTTIKÇA ÇOCUĞUN DOWN SENDROMLU OLMA İHTİMALİ DE ARTIYOR”  

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, down sendromlu bireylerin aileleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı seminere down sendromu hakkında genel açıklamalarda bulunarak başlayan Prof. Dr. Akça, katılımcıları tedavi süreçleri hakkında bilgilendirdi. Anne olma yaşının ilerledikçe down sendromu ihtimalinin de arttığını belirten Prof. Dr. Akça, 20 yaşındaki bir annenin çocuğunun down sendromlu olma ihtimali 2 binde 1 iken, 49 yaşındaki bir anne için bu ihtimalin 10’da 1’e bire kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

“DOWN SENDROMLU BİREYLER, HER DÖNEMDE YAŞITLARINDAN GERİ KALIYOR” 

Down sendromu tanısının nasıl konduğuna dair bilgilendirmelerde de bulunan Prof. Dr. Ömer Faruk Akça, bu noktada pek çok yöntem uygulandığından söz etti ve uygulamaların detaylarını anlattı. Down sendromlu çocuklarda görülen zihinsel ve bedensel gelişim geriliğinin detaylarını anlatan Prof. Dr. Akça, ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Down sendromlu çocuklar ve bireyler her dönemlerinde yaşıtlarından geri kalıyorlar. ‘Dikkat eksikliği, otizm, hiperaktivite, depresyon, davranış problemleri, demas’ gibi psikiyatrik problemlerde normal insanlardan daha sık görülüyor.” Ailelerin en çok endişe ettikleri konulardan birinin ilaç kullanımı olduğunu belirten Prof. Dr. Akça, bu endişeleri giderecek bilgilendirmelerde bulundu. PROF. DR. AKÇA; “DOSD, DOWN SENDROMLULAR VE AİLELER İÇİN ÇOK KIYMETLİ HİZMETLER VERİYOR” 

Seminerinde Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın şehir ve özel bireyler için çok güzel ve önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ömer Faruk Akça, konuşmasını şöyle sürdürdü; “DOSD’u ilk öğrendiğimde çok hoşuma gitti. Down sendromlu çocuklarımızın, gençlerimizin ve bireylerimizin böyle bir merkeze sahip olması, burada böyle programların yapılması, böyle imkanlarının olması çok çok önemli. Programlarını ben de yakından takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  

 

Seminerin sonunda Dernek Başkanı Munlafalıoğlu günün anısına Prof. Dr. Akşa’ya plaket takdim etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”