İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu yıl terör örgütü PKK/KCK'nın kırsaldaki kış yapılanmasına yönelik düzenlenen "GÜRZ" operasyonlarıyla, 709 mağara, sığanak ve deponun imha edildiğini, operasyonlarda çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha ediliyor" ifadelerini kullandı.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları ile Jandarma SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle; İl Jandarma Komutanlıklarınca “GÜRZ operasyonlarının her gün düzenlenmeye devam edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti;
"2024 yılında Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK mensubu teröristlerin kırsaldaki kış yapılanması ve eylem amaçlı patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlendiğimiz GÜRZ operasyonlarında; 709 adet mağara, sığınak ve depo imha edildi. Bombalı eylemler için hazırlanan, 2 ton 100 kilogram kimyasal patlayıcı, 617 kilogram plastik patlayıcı, 97 kilogram TNT ile 194 adet mayın ve canlı bomba yeleği ele geçirildi. Saldırı için hazırlanan; 99 bin 936 adet muhtelif çap ve ebatta mühimmat ile fişek, 13 bin 657 adet ağır silah mühimmatı, (bombaatar, havan ve uçaksavar mühimmatı) 2 bin 252 adet el bombası, 63 adet roketatar, havan, bombaatar, uçaksavar, lav silahı, güdümlü füze ele geçirildi.
Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan kararlılıkla mücadele etmek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."
Bakan Yerlikaya, paylaşımında Mehmetçiğin zorlu kış şartlarında yürüttüğü operasyonlara ait görüntülere de yer verdi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Mehmetçiğimizin hakkını ödeyemeyiz.Ayaklarına taş değmesin.Hepsinden Allah razı olsun.
Yorum Yap
Yıldız Tilbe'den Hülya Avşar açıklaması geldi
Serumlara zehir kattı, 12 hasta öldü: Doktora müebbet hapis cezası
Konya'da 3 yaşındaki çocuğunu canice katletmişti! İşte cezası...
Dünürden kan donduran telefon: "Gel cenazeni götür"
Selçuklu’nun tarihi ve kültürel mekanları Şeb-İ Arus boyunca yoğun ilgi gördü
Küçükkumköprü Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Konya'da iki kişinin öldüğü Taşoluk Apartmanı davasında yeni gelişme
Merkez Bankası rezervleri arttı
Mesleğe 1 sene önce başlamıştı.. Duruşmaya giden genç avukat kazada hayatını kaybetti
Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
Yılbaşı alışverişlerinde "sahte indirimlere" karşı uyarı
Asgari ücrette ikinci toplantı