Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pepsi İsrail malı mı? Pepsi İsrail'e mi ait? Pepsi Hangi ülkenin markası?

İsrail-Filistin savaşı sonrası bir çok ürün İsrail ürünü diyerek boykot edilmeye başladı. Bu ürünlerden birisi de Pepsi. Peki Pepsi İsrail malı mı? Pepsi nerenin malı? Pepsi İsrail’e mi ait? Pepsi hangi ülkenin markası? Pepsi nerede üretiliyor?

Pepsi İsrail malı mı? Pepsi İsrail’e mi ait? Pepsi Hangi ülkenin markası?

İsrail'in saldırıların sonra Gazze'de can kaybı sayısı 11 binin de üzerine çıktı. Gözler önünde soykırım yapan İsrail, pek çok ülkenin protesto tepkilerinin karşısında oldu. Ateşkes çağrıları devam ederken İsrail kulak dahi asmıyor. Savaşın her geçen gün artan ağırlığına rağmen dünya genelinde sessizlik hakim. Binlerce masum sivilin hayatını kaybettiği bu acı savaşta, protestolar günden güne artmakta. Dünya genelinde ses getiren bu olaylar, sivil vatandaşlar arasında İsrail'e yönelik bir boykot hareketini de beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda en çok merak edilen markalardan biri de Pepsi'dir. Peki, Pepsi İsrail malı mıdır?

İsrail Ürünlerine Boykot Tepkisi Giderek Artıyor

İnsanlar, İsrail'e karşı yürüttükleri boykot hareketleriyle sadece vicdani bir rahatlama yaşamakla kalmıyor aynı zamanda İsrail'e ve destekçisi ABD'ye daha fazla para kazandırmamak için markalarını  araştırıyor. Özellikle içecek markası Pepsi'nin İsrail'e ait olup olmadığı konusu, bu boykot çabalarının merkezinde yer alıyor. Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yapılan çağrılarla, İsrail'i boykot etmek için vatandaşlar ellerinden geleni yapıyorlar. Bu kapsamda İsrail'e ait ürünleri ve markaları tanıtarak bu ürünlerin tercih edilmemesi için çağrılar yapıyorlar.

Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'ne ait marka ve ürünler de boykot ediliyor. İsrail'in küresel ticaretteki faaliyetleri devam etse de bu boykotlar sivil vatandaşların bu tepkisi ülkee yöneticilerine bir uyarı niteliğinde görülüyor. İnsanlar, sadece tüketiciler olarak değil aynı zamanda etik değerlere sahip bireyler olarak hareket etme bilincine ulaşmaya çalışıyorlar. Bu nedenle uluslararası düzeyde bir değişim yaratma amacıyla bir araya geliyorlar.

Pepsi İsrail'in Mi?

Pepsi markası, dünya genelinde en çok tüketilen alkolsüz içecek markalarından biri olarak biridir. Bu asitli içecek  başlangıçta PepsiCo şirketinde üretilmiştir. İçeceğin ilk üretim tarihi 1893 yılına dayanmaktadır ve mucidi, 1867 yılında doğan Caleb Davis Bradham'dır.

Bradham, tıp eğitimini yarıda bıraktıktan sonra eczacılık alanında eğitim almış ve kendi eczanesini açmıştır. Eczanesinde çeşitli formüller üzerinde çalışarak yenilikçi çözümler bulmuştur. Bu süreçte, 1893 yılında icat ettiği içeceğin formülüyle günümüzdeki Pepsi markalı asitli içeceği getirmiştir.

1898 yılında eczane sahibi olan Caleb Bradham, kendi yarattığı bir içeceği New Bern şehrinde tanıtarak "Brad's Drink" ("Brad'in İçeceği") adı altında piyasaya sundu. Bu özel içecek, karbonatlı su, şeker, vanilya, nadir yağlar ve kola fındığı içermekteydi ve başta mide ilacı olarak pazarlandı. Caleb Bradham, içeceğini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 1898 yılında, rakip bir firmadan sadece 100 dolar karşılığında "Pep Cola" ticari ismini satın alarak bu ismi içeceği için kullanmaya karar verdi.

Günümüzde ise İsrail’in insanlık dışı yapmış olduğu katliam da Pepsi’nin İsrail’e ait olup olmadığı merak ediliyor. Boykot yapmak isteyen vatandaşlar eğer İsrail ürünüyse almamayı ve para kazandırmamayı düşünüyorlar. Pepsi İsrail ürünlerinden biri olarak şu an Türkiye’de de pek çok yerde satılmaktadır.

Pepsi İsrail Markası Mı?

Pepsi, dünya genelinde yaygın olarak bulunan ve PepsiCo şirketi tarafından üretilen köklü bir markadır. Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanan marka 1963 yılında Pepsi şirketinin başkanı Donald M. Kendall ve Frito-Lay'in başkanı Herman Lay tarafından kurulmuştur. İki lider, 1965 yılında bu güçlerini birleştirerek PepsiCo şirketini oluşturmuşlardır. Bu birleşme sonucunda, Frito-Lay ve Pepsi markaları da PepsiCo şirketi çatısı altında yer almıştır. Tüm bunlara bağlı olarak da Pepsi, İsrail markasıdır. Zira İsrail’in bazı bölgelerinde Pepsi’nin üretim tesisi ve dağıtım ağı yer almaktadır ve doğrudan bağlantısı vardır.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 3
  • 4
  • 3
  • 3
  • 8
  • 4
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English