KOP Başkanlığı tarafından kabul gören ‘Öğrencilerimizi Modern Tarım Teknikleri ile Buluşturuyoruz’ projesi bulunmaktadır. Ayrıca AB projeleri kapsamında toplam 18 öğrenci İspanya’ya; 8 öğrenci Avusturya’ya staj kapsamında götürülmüş ve 2 hafta staj yapmaları sağlanmıştır. Her yıl öğrencileri Avrupa’ya götürerek orda staj yaptırmak için proje geliştirme çalışmaları devam ediyor.
Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dünyanın en önemli sektörlerinden biri olan tarım alanında nitelikli personel konusunda önemli adımlar atıyor. Tarım alanı ile ilgili derslerin, öğrencilere yeterlilik kazandırması açısından sebze, meyve, tahıllar, endüstri bitkileri, yağ bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler ve yem bitkilerinin yetiştiriciliği, bakımı, hasat edilmesi, depolanması ve pazara hazırlanması konularında çayır, mera tesis ve ıslahının yapılması ve kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik teorik ve uygulamalı olarak eğitim ve öğretim verilmekte, tarım alanı ile ilgili mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. 2022 yılında okula ait 112 metrekarelik bir alanda 14 bin kilo mantar, 250 metrekarelik bir serada bin 500 kilo salatalık, 80 kilo biber üretildi. Tarım alanından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda hem kendi işletmelerini kurabilmekte hem de tarımla ilgili kurumsal ve özel işletmelerde ara eleman olarak çalışabiliyorlar.
Hayvan yetiştiriciliği ve tarım sektöründe Konya’nın önde gelen meslek liselerinden biri olan Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okurken üretmeye, ürettiklerinden kazanmaya ve harçlıklarını çıkarmaya devam ediyor.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.