'24 Ağustos Akşehir’den Zafere, 100. Yıl Etkinlikleri’ düzenlenecek etkinliklere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da katılacak.
Yarın saat 16.30’da başlayacak Akşehir Onur Günü etkinlikleri çerçevesinde Halk Oyunları Gösterisi, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Bölüğü’nün Mehteran Gösterisi, Muharip Uçak Geçişi, “Akşehir Üstünden Afyonkarahisar’a Zafere Temsili Yürüyüş" gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca emekli öğretmen Fikri Er tarafından da Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünde bir fotoğraf sergisi açılacak.
Bu yıl gerçekleştirilecek olan kutlama programı çerçevesinde düzenlenen 24 Ağustos Onur Günü U12 Futbol Turnuvası’na; Akşehirspor, Altınordu, Antalya Spor, Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Kayseri Spor, Konya Spor ve Samsun Spor Kulüplerinin U12 takımları katılacak. Turnuvanın final maçı yarın saat 18:00’da Nasreddin Hoca Stadyumu’nda oynanacak. Karşılaşmayı, Süper Lig eski hakemlerinden Deniz Çoban yönetecek.
Şöhretler karmasında ünlü futbolcular
Turnuvanın final maçı sonrasında, Şöhretler Karması ile Akşehirspor U12 Takımı arasındaki karşılaşmayla canlandırılacak olan Tarihi Maçta; Şöhretler Karması’nda Cemil Turan, Zafer Tüzün, Cem Pamiroğlu, Oğuz Çetin, B. Şenol, K. Şenol, Hami Mandıralı, Özer Hurmacı gibi ünlü futbolcular forma giyecek. Stadyumda gerçekleştirilecek olan Yamaç Paraşütü Gösterisinin ardından saat 21:00’da Nasreddin Hoca Stadyumu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na Fener Alayı düzenlenecek. Program, saat 21:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Jandarma Genel Komutanlığı Bando Gösterisi ile sona erecek.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
Büyük taarruz un bütün planları Akşehir de yapıldı.İlk hareket emri de buradan verildi.Buradaki müzede bazı Osmanlıca gazeteler M.Kemal paşanın özel elbiseleri ve silahları ve evraklar sergilenmektedir
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
V
Temsili Olarak Konya'dan Kağnılar, atlı süvariler, Piyade Yaya Yürüyüşler, Meram garından Kara tren, hareket etmelidir. Maalesef Konya yaptığı Kuutluş savaşına sahip çıkmamış başkaları sahiplenmiş, Konya'nın Zaferi üzerinden zafer ahkamları kesmişleridir. Sen boş bırakırsan başkası hemen doldurur. Boş bıraktığın alanı sana karşı, güya kendisi yapmış gibi bir de sana nutuk atar. Konya'nın en büyük hatası yapmış olduğu 30 Ağustos zaferiyle hiç ilgilenmemesidir. Tabiki bunun sorumlusu Konya Yöneticileri, Siyasileri, Sivil toplumu ve basınıdır. bir şehir nasıl kendi tarihine, kendi zaferine sahip çıkmaz, anlaşılır gibi değil. Konya'nın İzmir'de yunanı denize döktüğü 30 Ağustos Zaferini , Konya değil de başka bir şehir yapsaydı şimdi hergün kutlardı. Ama sorun Konya halkında da var. İlgisiz siyasiler, yöneticilere bu ilgisizliklerini sormamasından kaynaklanıyor. Sne sormazsan, zaferine sahip çıkmazsan ozaman başka biri hemen sahip çıkar ve kendisine mal eder. Sen devam et bu mantığa. Ondan sonra Zafer Partisi neden Konya'da büyüyor? İşte sebepleriden bu Konyalı yöneticilerin ilgisizliği. Konya Tarihini, zaferini bilmemesi. Çıkın Konya2ya sorun 30 Ağustos Zaferini kim yapmıştır deyin? Kimse Konya demez. Çünkü Konyalı dahi bilmiyor. Konya'nın nasıl Afyon'a hucüe ettiğini, Kocate2pede Afyonu kurtardığını, Dumlupınar'da Konyalıların gürlediğini bilmiyor. Konya'da Zafer diye bir yer var. Oranın neden Zafer olduğunu, orada Konyalıların toplanıp, Meram garına geçtiğini, kara trenlerle Akşehir'e gittiğini bilmiyorlar. Sadece Konya değil güzergahtaki Sarayönü, Kadınhanı ve Ilgın'ın Akşehir'de toplandığını Konyalılar dahi bilmiyor. Adama soruyorsun Konyalıyım diyor. Hayret ediyorsun. Konyalı ama kendi ecdadının tarihini bilmeyen konyalı. Tabi bunda Tarih kitaplarında Konya'nın gizlenmesi Konya Basının halkı bilinçlendirmemesi, Konyalının da araştırmaması, gerçeği öğrenmemesi,..vs nedenleri de var. Aslında İstiklal Harbinde, Batı Cephesinde neden hep Konyalıların şehit olduğunu araştırıp öğrenebilirdi.
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (0)