TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığının 2025 yılı bütçe görüşmeleri sırasından MHP'den dikkat çeken bir teklif geldi. Görüşmelerde söz alan MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, üniversite giriş sınavının kaldırılmasını, bunun yerine başarıyı esas alan üniversiteye geçiş siteminin uygulamaya konulması talebinde bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının 2025 yılı bütçesi görüşüldü.
Görüşmeler sırasında söz alan milletvekilleri bütçe üzerinde görüşlerini dile getirirken MHP'den üniversite sınavlarının kaldırılması yönünde teklif geldi.
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, okul öncesi eğitimin yüzde 100 seviyesine çıkarılması gerektiğini anlattı.
"Üniversite sınavı yerine geçiş sistemi getirilsin"
Milli bilincin güçlendirilmesi, temel insani değerlerin kazandırılması ve eğitim başarısının artırılması amacıyla yeterli kapasitenin tesis edilmesi gerektiğini dile getiren Aksu, "Bağımlılıkla mücadele, akran zorbalığının önlenmesi, sağlıklı bir okul-aile işbirliğinin tesis edilmesi konusunda eğitimin her seviyesinde adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Üniversite giriş sınavının kaldırılmasını, bunun yerine ilk ve ortaöğretimde öğrencilerin bilgi, beceri, kabiliyet ve yeteneklerini dikkate alan etkili bir yönlendirmeye bağlı olarak, uygulanacak müfredatlar ile ortaöğretim başarısını esas alan ve fırsat eşitliğini gözeten üniversiteye geçiş sisteminin uygulamaya konulmasını öngörüyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
keşke mülakat kalksın diyebilselerdi!!!
Sınavsız torpili olan girsin diğerleri zaten fakir fukara partisiz çocuklar
Zaten gerek kalmadı.Biraz okuma gayreti olup liseyi bitiren ÖN L. veya Lisans programına yerleştirebiliyor.
Yorum Yap
Konya'da bir iş yerinde yangın çıktı! 1 kişi hayatını kaybetti
"Covid-19 salgını sürecinde BioNTech aşısı gelmediği" iddialarına yalanlama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman bakanlıklarının bütçesi kabul edildi
Markete patlayıcı madde atan 2 şüpheli tutuklandı
Bakan Göktaş: 68 ulusal ve uluslararası proje yürütüyoruz
Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter savcılıkta ifade verdi: Cinayetse alakası olan herkesten şikayetçiyim
İsrail basınına göre, orduda toplu istifa olasılığı gündemde
Hamas: Netanyahu'nun Aksa'da Burak Duvarı'na baskın düzenlemesi kabul edilemez
TUSAŞ Airbus'a 500'üncü gövde teslimatını gerçekleştirdi
AB, 2035 yılı için öngördüğü içten yanmalı motor yasağını hafifletiyor
Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
Filistinli kurumlar: İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e ulaştı
Haber Ara