Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor. Sıcaklık azalıyor, bazı bölgelerle kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Konya dahil 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sağanağın etkili olması beklenen kentlerde vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.
Meteorolojinin son hava tahmin raporuna göre Konya’da havanın bugün (25 Temmuz Perşembe) 32 derece gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Konya'ya sarı kodlu uyarı geldi!
Yetkililer Konyalıları beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesinde sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ani dolu yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Sağanak geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya'nın 22 ilçesinde etkili olacak olan gök gürültülü sağanak yağışların 25 Temmuz Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren başlayacağını ve gün bitimine kadar süreceğini belirtti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:
25 Temmuz Perşembe için Konya hava durumu gök gürültülü sağanak yağışlı,sıcaklık 32°
26 Temmuz Cuma için Konya hava durumu gök gürültülü sağanak yağışlı,sıcaklık 30°
27 Temmuz 2024 Cumartesi Konya hava durumu parçalı bulutlu, sıcaklık 30°
28 Temmuz 2024 Pazar Konya hava durumu az bulutlu, sıcaklık 29°(Büşra Üstündağ)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
konyanın şehir yerleşim planlaması yetersiz. eski caddeler trafiği kaldırmazken yeni caddelerde 2 şeritli yapılıyor. ayrıca alt yapıya döşenen künkler küçük. ileriye yöbelik değilde gğnü kurtarmak için yapılıyor sanki. ancak arıza, taşkın olunca müdahale edilmeye çalışılıyor. ama yetersiz kalınıyor. kalifiye ekip yok sanırırım ve de yetersiz. güya büyükşehiriz. 2 milyonu geçen nüfus var. Konya mevki olarak bif şehir için mükemmel konumda. kilometrelerce dümdüz. ama yetersiz kalınıyor. basiretsiz, ileriye yönelik planlamalar yok. varsada kopyala yapıştır başka yerlerin planları uygulanıyor sanki. ana yolların 4 şeritli, tali yolların 3 şeritli olmask şart. yeraltı sisteminin künklerinin büyük olması gerek. hani içinden adam geçenlerden. ayrıca şehir trafiğini rahatlatmak için, eşeğin kuyruğu gibi olan tramvay hattının 5 sene önce genişletilmesi gerekti. organize sanayilere direk hat çekilmesi gerekirdi. ki bu, sabah ve akşam trafiğini %50 oranında rahatlatır. ayrıca büyük yapılı araçların-çekici, kamyon, tır, iş makinası vs- şehir trafiğine girişleri engellenmeli. illaki geçecekse şehir içine gece 22:00 den sonra sabah 07:00 ye kadar girebilmeli. tam işe gidiş ve iş çıkışı saatlerinde bu tür araçların trafiğe çıkması zulüm. şehircilik alt yapı ve yerleşim planlarının 10-20-30-50 senelik planların gerçekçi olarak revize edilmesi gerek. ve Konyaya özgü olmalı. belki vardır belkide yeterlidir planlar ama uygulamada yetersiz kaldığı için aksaklıklar oluşuyor. yöneticilerin liyakatli olması şart.
Sayın Altay, Konya altyapıda sınıfta kaldı en ufak yağmurda bile yollar su gölüne dönüyor. Sağanakta zaten ortalık savaş alanına dönüyor nedir altyapıdaki sorun? Neden mazgallar çekmiyor eksik olan nedir? Neden bir çalışma yada sorunla ilgili bir açıklama yapılmıyor!
Anlaşılan o ki herkes başının çaresine baksın.Herşeyi devletten beklemeyelim.Araçlarımıza da yüzme tertibatı taktıralım.Bagajda simit bot kolçak palet gibi malzemeleri eksik etmeyelim.
Belediyeler ve koski iyi okuyun..Tedbir alın.Altyapısı bozuk olan altgeçitlere vidanjör konuşlandırın...
Yorum Yap
Sır ölümde miras iddiası! Güllü'nün banka hesapları inceleniyor
Bakan Yerlikaya, AFAD'ın kuruluşunun 16. yılını kutladı
Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmalı
Konya AKOM’dan zirai don uyarısı!
Japon balığının bilinmeyen faydası! Gübresi bakın ne işe yarıyor
Konya'da ev olarak kullandığı depoda çıkan yangında can veren adam toprağa verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Receb'in aile fertlerini kabul etti
Konya’nın Başkent’inde yeni merkez!
Beyşehir'de minik öğrenciler doğa ile iç içe öğreniyor
Konya Büyükşehir’in desteklediği “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
Haber Ara