Sergi hakkında konuşan NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, tuval ve gravür resimlerinde Ağrı Dağı’nın zirve görüntüsüne farklı estetik açılardan baktığını, Hz. Nuh’un Gemisi’ne ait resimsel efekt görüntüleri öne çıkardığını söyledi.
Prof. Dr. Küçüköner, “Kuşkusuz Ağrı Dağı, insanlığın ortak evidir. Hz. Nuh, gemisi ile Ağrı Dağı’nda durduğunda gemideki bütün canlılar burada toprağa ayak basmışlar ve buradan Dünyaya dağılmışlardır. Böylesine önemli bir coğrafyayı sanatsal açıdan ele alıp resimlere yansıttık. Ayrıca sergimizde aynı coğrafyada bulunan Erzurum, Ani ve Ahlat gibi önemli tarihi yerlerden gravür teknikleri ile yapılmış resimler de yer alıyor” dedi.
Ağrı Dağı’nın son volkanik patlamasına sanat nesnesi olarak kullandığı borularla gönderme yapan Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen ise, eserlerinde asırlar boyu dağın eteğinde ve çevresinde her patlama sonrası hayat olgusunun bozulup tekrar kurulan bir oyun gibi oluşumuna vurgu yapmayı amaçladığını dile getirdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.