Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında TÜMOSAN Konyaspor deplasmanda Kayserispor'a 3-2 yenildi. Yeşil beyazlıların 87. dakikada Keyta ile bulduğu gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
Maçın ardından Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen de sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.
"Konyaspor’umuzun yanındayız"
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada: "Konyaspor sahipsiz değildir. Yediğimiz gol öncesi net faulu verme. Attığımız bariz gole ofsayt de. Böyle haksızlık yapılamaz. Türk futbolu adına yazık değil mi? TFF bu maçı mutlaka incelemeli ve gereğini yapmalı. Konunun sonuna kadar takipçisiyiz ve Konyaspor’umuzun yanındayız." ifadelerine yer verdi.
"Eldeki tüm görüntüleri üçüncü bir tarafsız kuruma gönderilmeli"
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise: "Sezon başından bu yana hakemler ve özellikle de VAR’ın verdiği kararlarla Konyaspor, spor kamuoyunun büyük çoğunluğunun da katıldığı üzere, mağdur olmuştur. Ancak bugün, Kayserispor maçının son dakikalarında Konyaspor’un attığı gol için bilinen VAR sisteminin devreye girmemesi; hakemin, yan hakemin ve hatta Kayserisporlu futbolcuların bile tereddütlü bir tavrı yok iken golün iptal edilmesi, artık yaşananların bir tesadüften öte olduğunu bizlere düşündürmektedir.
Az önce yayıncı kuruluşun yaptığı açıklama da hiçbir şekilde tatmin edici değildir. Rivada görüntülerin dakikalarca beklenip sonrasında bu manuel görüntünün gelmesi şüpheleri daha da artırmaktadır. Futbol Federasyonu, MHK ve konunun muhatabı tüm kurumlar, eldeki tüm görüntüleri üçüncü bir tarafsız kuruma göndererek değerlendirilmesini sağlamalı ve spor kamuoyunu ve bizleri, şaibeli bu durumun ortadan kaldırılması noktasında ikna etmelidir. Aksi takdirde, bahsi geçen tüm kurumlar sezon sonu gelmeden bu güvensiz kaos ortamının enkazı altında kalacaktır." ifadelerini kullandı.
"Emeklerimizi çalan emek hırsızlarına hakkımız helal değildir"
Sosyal medyasında olaya tepki gösteren diğer bir isim de Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut oldu. Adem Bulut açıklamasında: "Hakem kararları yine sonuca etki etti. Türk futbolunda bir facia daha yaşandı. Tüm emeklerimizi çalan emek hırsızlarına hakkımız helal değildir. Ne olursa olsun, neler yaşanırsa yaşansın, bizler tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz." dedi.
Türk futbolunda kara gün!
AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen de şu açıklamalarda bulundu: "Geçtiğimiz yıllarda da yaşadığımız benzer hadiseler, son haftalarda Konyaspor camiası üzerinde kurulan baskılar ve verilen-verilmeyen haksız kararlar yetmezmiş gibi bu akşam skandal bir hata ile şehrimizin emekleri yeniden heba edilmiştir.
Kilometrelerce yol giderek takımımızı destekleyen taraftarımıza, sahada alnının teriyle mücadele eden futbolcularımıza, şehrimize, sevdamıza haksızlık yapılmış, verilen kararlar ile hepimizin içinde bir şüphe uyandırmışlardır.
Bizler Konyaspor’umuzu her koşulda sahiplenecek ve kimsenin eline bırakmayacağız! Futbol kurallarından habersiz, iletişim becerisi olmayan, oyunu okuyamayan hakemler ile Türk futbolunun her geçen gün daha çok kan kaybedeceği aşikardır.
Bu akşamdan tezi yok, Hakem Çağdaş Altay ve ekibinin yeni bir başlangıç yaparak bu mesleği bırakmaları hem kendileri adına hem de Türk futbolunun geleceği için doğru adım olacaktır." (Sena Eldeş)
Kaynak: Haber Merkezi
