DOLAR : 42,85₺
EURO : 50,27₺
STERLİN : 57,31₺
GRAM : 5.998,36₺
ÇEYREK : 9.867,81₺
CUMHURİYET : 39.153,04₺
Güncel

Konyalıların mektup hatıraları!

Eklenme: 22.11.2022 - 12:15

Yeni nesil o dönemi hatırlamaz ama 30 yaş üstü bilirler. Bir zamanlar mektup vardı. Zamanın iletişim aracı. Kimi askerden ailesine, kimi yârine, kimi de sevdiği dostlarına mektup gönderirdi. Tabi adresleri de zaman zaman faklı yazanlar da olurdu. Gelin zamanı biraz geri alalım ve Konya’da yaşanan komik mektup adreslerine bir bakalım.

Reklam alanı
Bir çizgisiz kağıt, bir zarf ve bir kalem. Özenle yazılan en içten duygular. Yıllarca anı olarak evimizde sakladığımız o mektuplar hatıralarımızı da yeniden canlandırıyor.
O dönemler postacının yolu hasretle gözlenir gelen mektup büyük bir heyecanla açılır bazen de toplu şekilde okunurdu. Tabi bazı mektuplar özeldi. Kimi koklayarak, kimi gözyaşlarıyla okurdu gelen mektubunu.
Yaşanan komikliklerde yok değildi... Özellikle adresler bazen öyle yazılırdı ki postacılar bile şaşardı bu işe.


 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 14
❤️ 3
😊 4
😡 5
👎 5
😂 3
😢 3
😲 3
Toplam 40 tepki

Yorumlar

  • Ahmet 1121 gün önce

    Rampalı Çarşı’nın altında kartpostalcı vardı. Çeşit çeşit zarflar, kağıtlar, posterler vardı. Gidip alır gönderirdik.

    • Adımdan size ne. 1120 gün önce

      Bize ne?

    • Adımdan size ne. 1120 gün önce

      Bize ne?

    • Adımdan size ne. 1120 gün önce

      Bize ne?

Yorum Yap