Üretilen verilerin saklanması için daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Yiğit, veri merkezlerinin, kurumların hassas verilerini saklamak, yedekleme ihtiyaçlarını karşılamak, iş sürekliliği sağlamak ya da bulut tabanlı servislerle müşterilerine hizmet sunmak gibi önemli ihtiyaçlara cevap verdiğini ifade etti.
Toplantıda, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge İdaresi tarafından 2015 yılında gerçekleştirilen Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırması Projesi hakkında KOP yetkilileri tarafından katılımcılara bilgi verildi. Projenin, günümüz şartlarına uyarlama konusunda değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya katılım sağlayan tüm kurum ve kuruluş yetkilileri mevcut bilişim envanterleriyle ilgili ve planlanan veri merkezinin kapsamının ‘ne olması’ gerektiği hususunda görüşlerini aktardı.
Veri merkezi kurulmasına ilişkin düzenlenen ön istişare toplantısına; KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Mevlana Kalkınma Ajansı, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası’ndan yetkililer katıldı.(Tahir Yılmaz)
Kaynak: Tahir Yılmaz
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.