Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Valisi Vahdettin Özkan: Konya eğitim için her zaman seferberlik halinde

Konya’da Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 491 bin 291 öğrenci için ders zili çaldı. 2024-2025 yeni eğitim ve öğretim döneminin başlangıcı için Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan; “Konya’da eğitim her zaman ilk sırada. Yerel yönetimlerden, kamu kuruluşlarına, velilerimizden öğrencilerimize kadar eğitim için herkes bir seferberlik halinde” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan: Konya eğitim için her zaman seferberlik halinde

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Konya’mız bugün, eğitim ve öğretimde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir” dedi. Karatay’da bu yıl ilkokul 1’inci sınıfa başlayan 10 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da; “Çocuklarımızın motivasyonunu artıracak ve hedeflerine daha sağlam adımlarla yürümelerini sağlayacak her türlü adımın öncüsüyüz” ifadelerini kullandı. 
3 aylık uzun yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte tüm ülkede olduğu gibi Kon ya’da da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında 491 bin 291 öğrenci ders başı yaptı.  Yeni dönemin ilk ders zili, bu yıl yenilenen ve Karatay Belediyesi tarafından da çevre düzenlemesi yapılan Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. 


Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, diğer ilçe mülki amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti. 

KONYAMIZ EĞİTİME BÜYÜK DESTEK VERİYOR
Yeni dönemin öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlar getirmesini dileyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, üreten bir neslin yetişmesi için gayret etmeye devam edeceklerini söyledi. 
Murat Yiğit şunları söyledi; “Tarih boyunca bir eğitim ve kültür şehri olarak öne çıkan Konya’mız bu noktadaki sorumluluğunun her daim farkında olmuş, gerek bakanlığımız öncülüğünde gerek yerel imkân ve desteklerle birçok projeyi hayata geçirmiştir. Bugün de yürütmekte olduğumuz pek çok eğitim projesi şehrimize ve ülkemize doğal olarak geleceğimize atılan umut dolu adımlar olarak karşımızda durmaktadır. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde ilimizde 491 bin 291 öğrencimiz ders başı yaptı. Ayrıca ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim alanında da daha ilerilere taşıyacak olan Türkiye Yüzyılı ufku kapsamında hazırlanan bu yıl her kademenin ilk sınıfında uygulanacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde şehrimizin eğitim kalitesini yükseltme adına yapılan tüm çalışmalarda bizlere öncülük eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımız sunuyorum. Eğitime destekleriniz hiçbir zaman esirgemeyen Kaymakamlarımıza ilçe belediye başkanlarımıza kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının öğrenci öğretmen okul yöneticisi ve velilerimiz başta olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 

 


ÇANTA VE KIRTASİYE DESTEĞİMİZİ BU YIL DA SÜRDÜRDÜK 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitim konusunda her zaman destek vermeye devam edeceğini ve bu tür projelerle öğrencilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti.
Başkan Hasan Kılca şunları aktardı; “Yerel yönetimler olarak eğitimin bir neferi bir gönüllüsü gibi Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve çocuklarımızın hep yanındayız. Büyükşehir belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimiz olarak belediye imkanlarını öğrencilerimiz için seferber ediyoruz. Geçen hafta bu okulumuz tamamlandı. Çevre düzenlemesini yaptık. Büyükşehir Belediyemiz de destek verdi. Çocuklarımız daha iyi imkânlarda eğitim görecekler. Bugün Karatay’da 85 bin öğrencimiz eğitime başlıyor. Bunlardan 10 bini ilk defa birinci sınıfa başlayacak. Birinci sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza çanta ve kırtasiye desteğimizi tamamladık ve masalarına bıraktık. Yine tüm çocuklarımıza TÜBİTAK’ın popüler bilim dergilerini TÜBİTAK Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini gönderiyoruz. Yine üçüncü sınıflara Büyükşehir Belediyemiz yüzme eğitimi veriyor. Biz de 4’üncü sınıf öğrencilerimizi Trafik Eğitim Parkına götürerek trafik eğitimleri veriyoruz. Birinci ve ikinci sınıflarımızı da Tabiat Mektebine götürerek tabiat eğitimi veriyoruz. Bunların dışında okul dışı birçok programla yine öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatına birçok katkı sunuyoruz. Tüm bunları yaparken her zaman yanımızda olan ilçe milli eğitim müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Konya’da birlik ve beraberlik var. Hem kamu kurumlarımız, hem milletvekillerimiz hem de belediyelerimiz olarak geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” 


ÇOCUKLARIMIZIN HEDEFLERİNE GİDEN YOLDA ONLARLAYIZ
Belediye olarak eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin özgüvenleri ile başarıya olan inançlarını pekiştirmeye devam edeceklerini aktaran Hasan Kılca; “Karatay’da olmak bir ayrıcalık ama Karatay’da okumak bir şans diyebilirim. Unutmayalım ki her başarı, azmin ve desteğin ürünüdür. Çocuklarımızın motivasyonunu artıracak ve hedeflerine daha sağlam adımlarla yürümelerini sağlayacak her türlü adımın öncüsüyüz. Ben inanıyorum ki; bugün bu sıralarda oturan çocuklarımız yarın büyük başarılara imza atan, milli ve manevi değerlerimize bağlı önemli şahsiyetler olacaklar. Çünkü bu toprakların mayasında azim, inanç ve kararlılık var. Onlar da aynı inanç ve azimle kendi yollarını çizerek geleceğin liderleri olacaklar buna gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah zihin açıklığı versin, yar ve yardımcınız olsun” dedi. 
YEREL YÖNETİMLER OLARAK EĞİTİMİ KENDİ İŞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin hayırlı olmasını dileyerek; yerel yönetimler olarak eğitimi kendi işleri olarak gördüklerini söyledi. 


Başkan Uğur İbrahim Altay şöyle konuştu; “Konya bir medeniyet şehridir. Geçmişten itibaren eğitimin, bilimin merkezinde olan bir şehirde yaşıyoruz. Özellikle Anadolu Selçukluları’na başkentlik yaptığı dönemde doğudan ve batıdan gelen ilim insanlarının, burada oluşan onlarca medresede ilimin ve bilimin merkezi haline getirdiği şehir olan Konya’mız; bugün de yine eğitim ve öğretim de Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir. Bizler belediyeler olarak büyükşehir belediyemiz ilçe belediyemiz eğitimi kendi işimizin bir parçası olarak gördük her zaman. Çünkü şuna inanıyoruz: ‘Şehri imar ederken nesli ihmal ederseniz, imar ettiğiniz o şehri ihmal ettiğiniz o nesil tarumar eder’ Onun için sayın valimizin ve il milli eğitim müdürlüğümüzün önderliğinde okullarımızın hem fiziki şartlarının iyileştirilmesi hem de öğrencilerimizin sosyal hayata katılması ile ilgili onlarca çalışma yürütüyoruz. Karatay Belediye Başkanımız ifade etti, okullarımızın fiziki durumunda 3 yaşındaki çocuklarımıza yüzme öğretilmesine kadar birçok proje yürütüyoruz. Ayrıca okul dışı eğitim de özellikle çalışan annelerimizin çocuklarının okuldan sonraki zamanlarını verimli geçirmeleri için Bilgihane ve Lise Medeniyet Akademileri’mizde hem çocuklarımıza eğitim desteği veriyoruz hem de onların sosyal ve kültürel manada gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki ‘Geleceğin Türkiye’si yetişmiş insan kaynağı ile ortaya çıkacak.’ Bugün Türkiye, dünyanın en önemli ülkelerinden birisi ve dünyada öne çıkmak istiyorsanız bilgiye sahip olmalısınız. Bunun için insan kaynağına ihtiyacımız var ve bugün eğitim öğretim dönemine başlayan 491 bin çocuğumuzun Türkiye’yi çok daha aydınlık bir geleceğe götüreceğine biz inanıyoruz. İnşallah onların inşa ettiği Türkiye, bütün mağdur ve mazlumların sesinin daha çok çıktığı, zulmün engellendiği bir dünyaya vesile olacak.” 
İLK DERS KONUSU ÇOK ANLAMLI
Bu yılın dönem konusunun çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Uğur İbrahim Altay; “Bu eğitim ve öğretim döneminde yeni müfredatla başlıyoruz; ilk dersimiz de ‘Çanakkale’den Gazze’ye’. Aslında Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunun göstergesidir. Bundan 100 yıl önce hakimiyetimiz altında olan topraklarda bugün işlenen zulme en çok ses çıkaran ülke Türkiye. Hadisi şerifte belirtildiği gibi ‘Bir kötülük gördüğünüz de elinizle düzeltin, düzeltemiyorsanız dilinizle, düzeltemiyorsanız kalbinizle buz edin’ Biz bu günlerde dilimizde bu kötülüğü düzeltmek için çaba sarf ediyoruz ama inanıyoruz ki bu çocukların oluşturduğu Türkiye bütün kötülükleri eliyle düzeltecek güce sahip olacak. Onun için ilk dersin Çanakkale’den Gazze’ye olmasını çok önemli olduğunu ifade ediyorum. Yeni Müfredatın hazırlanmasında talimatları bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlar getirmesini temenni ediyorum özellikle Öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim, öğretim sizlerin katkısı ve fedakârlığı ile bugünlere geldi. Hepimizin zihninde hayatımıza yön veren öğretmenlerimizin anıları var. İnşallah bu çocukların zihninde de bugünkü öğretmenlerimizin anıları yükselecek ve çok daha büyük ve güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ben yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  


KONYA EĞİTİM İÇİN HER ZAMAN SEFERBERLİK HALİNDE
Konya Valisi Vahdettin Özkan, ders zilinin çaldığı ilk gün böyle güzel bir ortamda öğrencilerle bir arada bulunmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.
Vali Vahdettin Özkan; “2024-2025 eğitim öğretim yılının ilköğretim haftasında sevgili öğrencilerimizle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz için bugün bayram günüdür. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz bütün olarak yaşam kalitemizi arttırmak geleceğe güvenle bakmak, nesillerimizin iyi yetişmesi için el birliği yapmış haldeler. Bu yönüyle de geleceğe güvenle bakabilmek ed.ına eğitim her zaman önceliğimiz olmalıdır. Herkesin hayat boyu eğitime katılması ve katkı sunması gerekiyor. Bu noktada da Konya’da eğitim her zaman ilk sırada. Konya’da yerel yönetimlerden, kamu kuruluşlarına, velilerimizden öğrencilerimize kadar eğitim için herkes bir seferberlik halinde. Eğitim sisteminin en önemli konularından biri huzurlu insandır. Huzurlu aile, toplum ve çevredir. Öğretmenlerimiz de bu değerleri kendisine düstur edinen bireyleri yetiştireceklerine olan inancımız tam. Yeni eğitim öğretim yılında hükümetimize, bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu politikalar çerçevesinde milli eğitim camiası seferber halinde eğitim programını uygulamak için gayret gösteriyorlar. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız eğitim gönülleri özelikle de Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz de bu eğitim hizmetini iyileştirmek için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize el birliği halinde her türlü desteği veriyorlar. Bu birlikteliğin her zaman daim olmasını diliyorum. Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 


Protokol konuşmalarının ardından tören, öğrencilerin şiir okuması ve folklor gösterisiyle devam etti. Daha sonra ise Konya Valisi Vahdettin Özkan, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte yeni dönemin ders zilini çaldı. 


KARATAY BELEDİYESİ’NİN ÇANTA KIRTASİYE DESTEĞİ BU YIL DA OKULUN İLK GÜNÜNDE SIRALARDAYDI 
Konya Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, törenin ardından Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu’nda eğitim hayatlarına başlayan ilköğretim 1’inci sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ettiler. 
VALİ ÖZKAN’DAN BAŞKAN KILCA’YA EĞİTİM DESTEĞİ TEŞEKKÜRÜ
Bir süre öğrenci ve öğretmenleriyle sohbet eden Vali Vahdettin Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, Karatay’da bu yıl ilkokul 1’inci sınıfa başlayan 10 bin öğrenciye verilen çanta kırtasiye desteği malzemelerini de inceleme fırsatı buldular. Konya Valisi Vahdettin Özkan, son 5 yıl olduğu gibi bu yıl da Karatay’daki bütün ilkokulların açıldığı ilk gün ilkokul 1’inci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemelerini hediye eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. 


Öte yandan Karatay Belediyesi tarafından bu yıl da toplamda 10 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine hediye edilen Çanta Kırtasiye eğitim setinde; okul çantası, beslenme çantası, kalemlik, güzel yazı defteri, abaküs, sayı çubukları, boyama kitabı, 12'li kuru boya, 12'li pastel boya, kalemtıraş, silgi, kurşun kalem ve kırmızı kalem yer alıyor.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 4
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • YG
    Yusuf Gürel
    7 gün önce

    Enn tepenin karşısındaki sultan mesut ilkokuluyla Bi ilgilenseniz önce liseydi şimdi ilkokula çevrildi okul çocuklar icin uygun değil pencerelere korkuluk lazım bahçe düzenlemesi lazım bugün okulun ilk günü okulun oyun alanında Bir çocuğun kolu kırıldı düzenleme yapmak gerekiyor bilginize.....

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • W
    w
    8 gün önce

    çanta kırtasiye desteğimden çok lavabolar ve wc ler pislikten geçilmiyor. lütfen görevlilerin işini yapmasını sağlayın

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”