Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’nın Yayla Cenneti! 2100 Rakımda Bulunuyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yer alan Anamas Dağı'nın eteklerindeki Orta Toroslar'ın yaylaları, temiz havası, eşsiz doğası ve büyüleyici manzaralarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Konya’nın Yayla Cenneti! 2100 Rakımda Bulunuyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinin sembolü olan ve pınarları ile ormanlarıyla tanınan Anamas Dağı'ndaki birçok yayla, sıcaklıkların artmasıyla doğaseverlerin en çok tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.Konya'nın Beyşehir ilçesi ile Isparta'nın Yenişarbademli ilçesini kapsayan Anamas Dağı, yayla alanlarının zenginliği ile dikkat çekiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalarda, çok sayıda yaylacıya ev sahipliği yapıyor.

Doğanın tüm etkileyici renklerini barındıran, endemik bitki örtüsü, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ünlü yaylalar, pınarlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Bu doğa harikası alanlar, doğaseverlere unutulmaz anılar yaşatıyor.Beyşehir Gölü'nün eşsiz güzelliğiyle manzarasını taçlandıran Anamas Dağı'nda, Melikler, Ağıllıca, Malanda, Anamas, Ağras, Çataloluk, Kızoluk, İslibucak, Büyük ve Küçük Muslu gibi birçok yayla bulunuyor. Bu yaylalar, doğaseverlerin vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor.Bu doğal mekanlarda, yaylacılığın yanı sıra trekking, foto safari, kuş gözlemciliği, dağcılık, mağaracılık, kamp ve karavan turizmi de sıkça yapılıyor. Bu aktiviteler, ziyaretçilere doğayla iç içe unutulmaz deneyimler sunuyor.Ladin, çam, sedir, ardıç, meşe, şimşir ve dişbudak ağaçlarıyla kaplı yoğun orman örtüsü, 1400 ile 2100 metre rakımlı yaylalarda bulunuyor. Bu yaylalar, serin havasıyla özellikle sıcaktan bunalanların tercih ettiği yerler arasında yer alıyor.Beyşehir-Yeşildağ üzerindeki 55 kilometrelik rota, birçok çeşme ve pınarı barındıran yaylalara ulaşımı sağlıyor. Bu kıvrımlı yollar, göl manzarasıyla birlikte yeşil ve mavinin eşsiz uyumu arasında göz alıcı bir seyir zevki sunuyor.Ulaşımın araçlarla sağlandığı yaylalarda kamp ve karavan turizmi yapanlar, gün batımının ardından kontrollü ateş yakarak doğada baş başa kalmanın keyfini çıkarıyor. Bu anlar, doğaseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.Gece açık havada gökyüzünün sonsuz derinliğinde yıldızları ve gök cisimlerini izleme fırsatı bulanlar, oksijen oranı yüksek bu ortamda deliksiz bir uyku imkanı da yakalıyor. Bu deneyim, ziyaretçilere doğanın huzurunu ve dinginliğini hissettiriyor.Bahar Aylarında Yoğun İlgi Çekiyor

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylaları ziyaret eden yerli turistlerin bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti.

Büyükkafalı, Anamas Dağı'ndaki yaylaların çoğunluğunun Beyşehir ilçe sınırlarında yer aldığını vurgulayarak, "Antalya'dan gelen ziyaretçilerimiz oldukça fazla. Özellikle bahar aylarında büyük ilgi görüyoruz. Dernek olarak düzenlediğimiz doğa yürüyüşü programları hem yoğun ilgi görüyor hem de çok seviliyor. Muhteşem ve değerli yaylalarımız var," dedi.

Doğasever Gürzücan Kılınç ise Beyşehir'de öğrencilerle birlikte Anamas Dağı ve yaylalarını ziyaret ettiklerini ifade ederek, "İki yıldır buradayım. Arkadaşlarla gördüğümüz manzaralar o kadar hoşumuza gitti ki sürekli geliyoruz. Buralar, Karadeniz yaylalarıyla kıyaslanabilecek güzellikte," şeklinde konuştu.Konya Anamas Dağı'na Nasıl Gidilir?

Konya'nın doğal güzelliklerinden Anamas Dağı, Beyşehir ilçesi sınırlarında yer almakta olup, doğaseverler için ideal bir kaçış noktasıdır. Anamas Dağı'na ulaşım için takip edebileceğiniz birkaç farklı güzergah bulunmaktadır.

Konya'dan Anamas Dağı'na Ulaşım:

Konya şehir merkezinden başlayarak Beyşehir ilçesine doğru ilerlemeniz gerekiyor. Konya - Beyşehir Yolu (D696) üzerinden yaklaşık 90 kilometrelik bir sürüşün ardından Beyşehir ilçesine varıyorsunuz. Buradan, Beyşehir-Yeşildağ yolunu takip ederek Anamas Dağı'na ulaşabilirsiniz. Beyşehir - Yeşildağ Yolu (D330) üzerinden yaklaşık 55 kilometre ilerledikten sonra, Beyşehir Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde kıvrımlı yolları takip ederek dağa varabilirsiniz. (Yunus Köroğlu)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”